15 Temmuz şehitleri anma etkinlikleri düzenlenecek

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz'da yapılacak etkinliklerle ilgili kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ 10.07.2017 20:29:00 0
15 Temmuz şehitleri anma etkinlikleri düzenlenecek

Toplantıda konuşma gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, partisinin önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan kongresiyle ilgili detaylara değindi. Bugün saat 11:00’de şehitlik ziyaretleri gerçekleştireceklerini de belirten Yüksel, daha sonra basının sorularını yanıtladı.

 

‘’SABAH EZANINA KADAR NÖBETTE OLACAĞIZ’’

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, ‘’Öncelikle hepinize hayırlı haftalar diliyorum. Önümüzdeki Cumartesi akşamını, Pazar’a bağlayan gece, 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anacağımız güzel bir hafta olacak. Ülkemiz 15 Temmuz gecesi, hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz yıl hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Biz buna istila diyebiliriz, darbe diyebiliriz. Ama o günleri Türk Milleti’nin kararlılığı ve azmi ile atlattık ve bugünlere geldik. Biz de o gecenin yıldönümü dolayısıyla bir takım anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. Yarından itibaren Tekirdağ Valiliği ve Kaymakamlığımızın izniyle, 11 ilçede etkinlikler yapılacak. Süleymanpaşa kesinleşti, diğer ilçelerden gerekli izinleri bekliyoruz. O da Çarşamba günü belli olur. Biz bugün itibari ile 15 temmuz kabristanlarının ziyaret edeceğiz. 2 tane 15 Temmuz şehidimiz var Tekirdağ’da. Onları kabristanları başında anacak, ve bugünlere bizi eriştirdiği için dualar edeceğiz. Bu hafta itibari ile 11 ilçede, 15 Temmuz’la ilgili görsellerinin bulunduğu sergiler açılacak. Cuma günü Süleymanpaşa’da saat 19:00’da Tekira önünden valiliğe kadar yürüyüş yapılacak. Yürüyüş 1 saatte tamamlanacak ve saat 20:00’de valilik önünde etkinliklerimiz olacak. Diğer ilçelerden yanıt bekliyoruz. yürüyüşümüzle ilgili gerekli izinler çıkması ile birlikte, duyurusu yapılacak. Halkımızı nöbete davet ediyoruz. Cumartesi günü, Pazar sabah namazına kadar 1 gün nöbette olacağız. Hep birlikte, birlik ve beraberliğimizi doyasıya kadar yaşayacağımız güzel bir hafta olacak’’ dedi.

 

KONGRE SEÇİMLERİ 12 KASIM’DA BİTECEK

 

AK Parti il ve ilçe teşkilatları kongresi ile ilgili bilgiler veren Yüksel, geçtiğimiz hafta başlayan kongre süreçlerinin 25 Temmuz’da biteceği ve seçimlerin de 12 Kasım’da sona ereceği bilgisini basınla paylaştı. Yüksel; ‘’ Geçtiğimiz pazartesi itibari ile 3 Temmuz’da başlayan kongre süreçlerine İl ve ilçelerde start verildi. 25 Temmuz 2017’de kongreler bitecek. 30 Temmuzda seçimlere başlıyoruz. 12 Kasımda bitiyor. Seçimlerin sadece gün ve saati belli değil, onunla ilgili bilgiler genel merkezden geliyor’’ diye konuştu.

 

‘’ADLİ MAKAMLARIMIZ SORUŞTURMALARINI SÜRDÜRÜYOR’’

 

Kongre seçimleri ve 15 Temmuz süreci etkinlikleri ile ilgili basını bilgilendiren Yüksel, daha sonra basının sorularını yanıtladı. Kendisine yöneltilen ‘Tekirdağ tamamen FETÖ’den arındırıldı mı? Yoksa kutlamalar göstermelik mi?’ sorusuna, ‘’Adli soruşturmalar, polisiye uygulamalar devam ediyor. Bu konuda kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Türkiye’nin her bir yöresinde olduğu gibi Tekirdağ’da da FETÖ’ye yönelik soruşturmalar devam ediyor. Tekirdağ FETÖ’den tamamen arındırıldı diye bir şey demem söz konusu değil, fakat konuyla ilgili adli makamlarımız soruşturmalarını sürdürüyor’’ şeklinde yanıt verdi.

 

‘’MEDYAYA BEYANAT VERMİYORUZ’’

 

Kendisine yöneltilen, AK Parti İl ve İlçe teşkilatlanmalarında FETÖ’cü var mı? Sorusuna kaçamak yanıt veren Yüksel;’’İnsanoğlu kavun değil ki koklayasın, karpuz değil tokatlayasın, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz bunu partiden kaydını alıyoruz. Şüphelendiğimiz şahıslarla ilgili kapsamlı soruşturmalar yapıldıktan sonra, adli, makamlar da suçunu belirledikten sonra medyayı bilgilendiriyoruz. Ama Bangır bangır bağırmıyoruz, bizden FETÖ’cü çıktı diye. Gerekli prosedürler uygulandıktan sonra, varsa öyle biri öncelikle, teşkilatla olan ilişiğini kesiyoruz.
Medyaya beyanat vermiyoruz. Eğer hukuki süreçte suçlu olarak ilan edilirse biz bunun bilgisini medyayla paylaşıyoruz’’ şeklinde yanıtladı.

 

‘’BİZE NERDE GÖREV VERİLİRSE BİZ ORADAYIZ’’

 

Kendisine ‘Belediye Başkanlığı’na aday olacak mısınız?’ şeklinde soru yöneltilen Yüksel, Genel merkezden talimat gelmesi durumunda, göreve hazır olduğunu belirtti. Yüksel,’’Şimdilik biz onu düşünemiyoruz. Genel Merkezden gelen talimatı bekliyoruz. Bugün için Cüneyt yüksel sandığa geç derlerse, Cüneyt Yüksel sandığa geçer. Genel merkezimizden gelen talimatlara göre hareket edeceğiz. Bize nerde görev verilirse biz oradayız. Ama şuan ki tabloda İl Başkanlığı’na devam etmem konusunda istekleri var. Ama derler ki ‘AK Partili belediyemiz olsun’ biz de bu konuda faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı tamamlayıp, Belediye Başkanlığı konusunda gerekli atılımları yaparız’’ dedi.

 

‘’YÜRÜDÜKLERİ KİŞİLERLE İLGİLİ SIKINTI VAR’’

 

Adalet Yürüyüşü sırasında, birçok AK Partili yöneticinin, CHP’lilere terörist benzetmesi yaptığı konusundaki, yorumunun sorulduğu soruya, ‘Eleştiri yapmak herkesin hakkı’ şeklinde cevap veren Yüksel, şöyle devam etti. Yüksel; ‘’Kimle yolda yürüdüğünü söyle, sana ne olduğunu anlatayım. 20 küsur günlük yürüyüşte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında kimler vardı? Hepimiz gördük şahit olduk. Bu devleti bölmeye parçalamaya çalışan, maşalarla birlikte yürüdü. PKK, DHKPC gibi kanlı terör örgütleri, o yürüyüşte gözüktü. İnsanların da buna yönelik eleştiri yapması gayet doğal. Sırtını PKK’ya PYD’ye yol açarak birlikte yürüyen CHP’ye, Tekirdağ seçmenlerinin bu durumu doğal karşılayacağını zannetmiyorum. Savundukları fikirlerle ilgili sıkıntı var. Yol yürüdükleri kişilerle ilgili sıkıntılar var’’ şeklinde yorum getirdi.

 

VİCDANINIZ RAHATSA!

 

Bir gazetecinin ‘Kaçamak cevaplar veriyorsunuz. Maklube sofrasında oturanlar, onlarla ilgili demeçler verenler bugün siyasette olmamalılar. Sizin partinizde FETÖ’cü olmaması konusunda vicdanınız rahat mı?’ Sorusuna, ‘Evet benim gönlüm, vicdanım gayet rahat’ şeklinde cevap veren Yüksel, daha sonra yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

‘’SARAY DEVLET HASTANESİ DOKTOR SAYISI ARTTIRILACAK’’

 

Saray’daki Devlet Hastanesi’nde mevcut doktor sayısının arttırılacağını belirten Yüksel, çalışmalarla ilgili detaylı analizlerin yapıldığını belirtti. Yüksel; ‘’Saray’dan, Vize’den hastalar, Çerkezköy’deki Devlet Hastanesi’ne gelmek zorunda kalıyor. Saray’da mevcut hastanedeki doktor sayısı yeterli değil. Biz bununla ilgili bir ortalama çıkarttık. Çerkezköy’e yakın ilçelerden gelen hasta sayıları ile ilgili. Saray’daki Devlet Hastanesi’nde bulunan mevcut doktorların sayısı arttırılacak. Ayrıca, Süleymanpaşa- Hayrabolu yolu çalışmalarımız tamamlandı. O da Allah’ın izniyle Ağustos sonunda hazır olacak. Tekirdağ’a Adalet Sarayı, Hükümet konağı yapımı devam ediyor. Eksiklerimiz tamamlanacak’’ diye konuştu.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10