Suya kavuştular

Çorlu Önerler Mahallesi'nde günlerdir yaşanan su yetersizliği problemi sorunu çözüldü. Özellikle yaz aylarının gelmesi ve su kullanımın yoğunlaşmasıyla beraber Çorlu'nun Önerler M

Çorlu 12.07.2017 20:39:00 0
Suya kavuştular

YENİ İÇME SUYU SONDAJ KUYUSU AÇILDI

 

Mahalle halkından gelen şikayetler doğrultusunda TESKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından Önerler Mahallesinde yeni derin içme suyu sondaj kuyusu açıldı. Açılan kuyu sayesinde, mahallenin ihtiyacı olan içme suyu temin edilmiş oldu. TESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre,’’Mevcut içme suyu deposuna iletilen su, bölgenin su ihtiyacının rahatlıkla karşılamaktadır’’ denildi.

 

‘’LÜTFEN ŞEBEKE SUYUNU TASARRUFLU KULLANALIM’’

 

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa bölgenin su sıkıntısının çözüldüğünü belirtirken, abonelerden bazı isteklerde bulundu; “Yetersiz kalan su kuyumuzun debisi 12lt/sn idi. Yeni açılan su kuyumuzun debisi 15 lt/sn’dir. Şu anda toplamda 25lt/sn ile Önerler Mahallesine su vermekteyiz. Fakat oldukça yoğun havuz kullanımı ve bahçe sulamaları yapıldığı için, açılan bu kuyu da yetersiz kalabilir. Lütfen şebeke suyunu tasarruflu kullanalım”dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10