Arama Kurtarma Ekibi kuruluyor

Çerkezköy'e Gönülverenler Derneği, dernek çatısı altında Arama Kurtarma Ekibi kuruyor. Eylül ayında başlayacak olan eğitimler için, gönüllü vatandaşlar arandığı dernek tarafından bi

Çerkezköy 14.07.2017 20:09:00 0
Arama Kurtarma Ekibi kuruluyor

EĞİTİMLER İÇİN HASTANENİN SEMİNER SALONU KULLANILACAK

 

Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay konu ile ilgili şunları söyledi; “Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği olarak, ilçemizin tanınmış simalarından dağcı ve Gezi Rehberi Hasan Kuy’un destekleri ve işbirliğiyle kısa adı ÇAK olacak olan Çerkezköy Arama Kurtarma ekibi kurma çalışmalarına başladık. Eylül ayı içerisinde, ekipte yer alacak olanlara eğitim faaliyetlerimiz başlayacak. Geçtiğimiz haftalarda İrmet Hospital ziyaretimiz sırasında gündemimize gelen bu konu, İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Türker tarafından da memnuniyetle karşılandı. Ahmet Türker bizlere gerekli katkı ve desteği vereceğini belirtti. Türker ayni zamanda eğitimler için hastanenin seminer salonunu bizlere tahsis edeceğini de söyledi” dedi.

 

EĞİTİMLERİ BURSA NİLÜFER ARAMA KURTARMA DERNEĞİ UZMANLARI VERECEK

 

Çerkezköy Arama Kurtarma ekibine eğitimlerin Bursa Nilüfer Arama Kurtarma Derneği uzmanları tarafından verileceğini de belirten Başkan Murat Akay; “Gündemimizde bir süredir olan bu konuyu geçtiğimiz günlerde Hasan Kuy ve yönetim kurulumuzla bir araya gelerek netleştirdikten sonra hızlı bir çalışma içine girdik. Hasan Kuy’un daha önce de birlikte çalıştıkları arkadaşlarının bulunduğu Bursa Nilüfer Arama Kurtarma Derneği yönetimi ile de yardım ve destek vermeleri için istişarelerde bulunduk. Bizlere bu konu da destek olmaya hazır olduklarını belirttiler. Eğitimleri de derneğin uzman ekipleri tarafından Çerkezköy’de verilecek. Bu konu da bizlerle işbirliği yapan ve yanımızda olan Hasan Kuy’a, katkı ve destek vermeye hazır olduklarını içtenlikle ifade eden İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Türker’e ve Bursa Nilküfer Arama Kurtarma Derneği yönetimine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

’GÖNÜLLÜ OLMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ’’

 

Başkan Murat Akay, Çerkezköy Arama kurtarma Ekibinde yer almak isteyen vatandaşların 0532 267 05 69 nolu telefonu arayarak, kendisi ile irtibata geçerek, gerekli bilgiyi alabileceklerini de belirtti. Akay; “Dünyada ve ülkemizde zaman zaman meydana gelen doğal afetlerde, hayat kurtarmada önemli bir rol oynayan Arama Kurtarma ekipleri, önem kazanmaktadır. İlçemizde kuracağımız Arama Kurtarma ekibinde gönüllü olarak görev alacak olanlar, Eylül ayında verilecek eğitimlerde yer almaları için gerekli bilgiyi, 0532 267 05 69 nolu kendi şahsi telefonumdan alabilirler”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10