Geleceğin okçuları yetişiyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, düzenlediği yaz kursları ile tatilde hem eğlenip hem farklı sporlarla tanışmak isteyen öğrencileri yeni dünyalarla tanıştırmaya devam ediyor.

Süleymanpaşa 16.07.2017 22:02:00 0
Geleceğin okçuları yetişiyor

Yaz boyunca bin 670 öğrencinin yararlandığı yaz kurslarının en dikkat çeken branşlarından biri de okçuluk oldu. Yaşları 7-14 arasında değişen 63 öğrencinin eğitim aldığı okçuluk branşında milli antrenör Aysel Babagür geleceğin okçularını yetiştiriyor.

 

OKÇULUĞUN GELİŞMESİNE KATKI VERMEK İSTİYORUZ

 

Tarihte okçuluk sporunun öncülerinden olduğumuzu ifade eden Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Okçulukta dünyanın en ileri gelen uluslarından biri olmamıza rağmen modern çağda bu sporda hak ettiğimiz seviyede olmadığımızı biliyoruz. Okçuluk geleneği köklü olan bir ulus olarak bu spora gereken önemi vermeliyiz. Bu amaçla yaz okulumuz bünyesinde çok kıymetli eğitmenlerimizle okçuluk branşına da yer verdik. 63 öğrencimiz şu anda bu branşta eğitim alıyor. Okçuluk sporu Tekirdağ’da son yıllarda gelişme gösterdi. Bu gelişmeye katkı vermek ve hızlandırmak istiyoruz. Ben inanıyorum ki kısa süre içinde önce Türkiye çapında, daha sonra uluslararası alanda önemli başarılara imza atacağız. Bu spora sahip çıkarak çocuklarını yönlendiren ailelerimize ve okçuluğa merak salan öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

 

OKÇULUK GELİŞİM ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN EN UYGUN SPORLARNDAN BİRİDİR

 

Milli Antrenör Aysel Babagür de yeni açılmasına rağmen Süleymanpaşa Belediyesi'nin okçuluk yaz kurslarına olan ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Babagür, “Okçuluk, özellikle gelişim çağındaki çocuklarda el-göz koordinasyonu, konsantrasyon, hedefe odaklanma gibi yetileri geliştirmesinin yanı sıra dikkat dağınıklığının ortadan kaldırılmasında ve çocuklarımızın derslerde daha başarılı olmasında çok büyük katkısı olan bir spordur. Fiziksel rekabete dayanmadığından, kazanma ve kaybetme duygularından ziyade başarıya odaklanmaya yöneltir. Bu gibi eşsiz özellikleri ile gelişme çağındaki çocuklarımız için okçuluk en faydalı sporlardan biridir diyebiliriz,” açıklamasında bulundu. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi 100. Yıl Gençlik Merkezi’nde devam eden okçuluk yaz kursları, Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10