Anız yangınları vatandaşı korkuttu

Muratlı'da bir tarladan meydana gelen yangın itfaiye tarafından büyümeden söndürüldü. 2 gün içinde üst üste iki kez meydana gelen anız yangınları, bölgede yaşayan vatandaşları korkuttu.

Muratlı 16.07.2017 22:27:00 0
Anız yangınları vatandaşı korkuttu

Yetkililer ise tarlada anız yakmanın tehlikeleri konusunda uyarılarda bulundu. Anız yakmanın hem toprağın verimini düşürdüğünü hem de büyük çaplı orman yangınlarına sebep olabileceğini söyleyen uzmanlar, çiftçilere anız yakmayın dediler.

 

ART ARDA İKİNCİ ANIZ YANGINI

 

Muratlı Kazımdirik Mahallesi’nde biçilmiş tarlada henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı meydana gelen, yangın ihbar üzerine olay yerine gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, tarafından kontrol altına alarak, söndürüldü. Fakat 2 gün içerisinde ard arda iki kez meydana gelen yangınlar bölge halkı tarafından endişe yarattı. Uzmanlar ise halkı tarlada anız yakmama konusunda uyardı. Anız yakmanın topraktaki organik maddeleri yok ettiği için toprağın verimini düşürdüğünü söyleyen uzmanlar, bu sebeple daha çok gübre kullanımına, daha çok gübre kullanımı da su kaynaklarının kirlenmesine yol açtığını belirtti. Ayrıca uzmanlar sıcak havalarda anız yakmanın orman yangınlara sebebiyet vereceği uyarısında bulunarak, çiftçilere anız yakmayın dediler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10