"Dekar başına ortalama 250-300 kilogram ayçiçeği bekliyoruz"

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, bu yıl yağışların beklenenin üzerinde seyretmesinin ayçiçeği üreticilerini oldukça

Çerkezköy 21.07.2017 21:33:00 0
 

İnşallah hasatta alın terimizin hakkını bu yıl alacağız” diye konuştu.

 

‘’YAĞIŞLAR İLAÇ GİBİ GELDİ’’

 

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, geçtiğimiz günlerde yağan yoğun yağışların özellikle ekili ayçiçeği tarlalarına çok iyi geldiğini belirterek, “Bölgemizde son günlerde yağan yoğun yağışlar, beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti ve bu yağışlar özellikle ayçiçeğine ilaç gibi geldi. Yağmurlardan sonra ayçiçeği daha da boy attığı gibi kafalarda tane ile dolmaya başladı. Kafa yapmayan ayçiçek tarlaları da kafa yapmaya başladı. Bu yıl hava koşullarının şu ana kadar beklentilerimizin üzerinde seyretmesi bizleri çok memnun etti. İnşallah hasatta da beklentilerimiz doğrultusunda ürün elde edeceğiz diye düşünüyorum. Bu yıl bölgemizde dekar başına ortalama rekolte beklentimiz 250-300 kilogram olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

 

REKOLTE BEKLENTİMİZ TAHMİNİMİZE GÖRE OLUR 

 

Bu yıl ayçiçeği üreticilerin yılı olacağı ve çiftçinin bol ürün elde ederek yüzünün güleceği bir yıl olacağı görüşünde olduklarını belirten Başkan Nafis Ünal; “Ayçiçeği üreticimiz, diğer çiftçiler gibi her yıl bol ürün almak için canla başla çalışarak, büyük emekler veriyor. Çalışmasının karşılığını da hasat zamanı geldiğinde, bir yıllık emek ve alın terinin karşılığını almak istiyor. Tabi ki fiyatta konusunda da çiftçimiz günün koşullarına göre uygun fiyat bekliyor. Bu yıl tahminlerimiz tutarsa çiftçimiz alın terinin karşılığını almış olacak. Bu yıl hava koşulları üreticimizin gönlünden geçtiği gibi beklentileri doğrultusunda oldu. İnşallah ürün rekoltemiz de beklentilerimiz gibi olur diye tahmin ediyoruz” diye konuştu. 

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10