394 kişi rekolte beyannamesi verdi

S.S. Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, 21 Temmuz'da rekolte beyannamesi verme süresinin son bulduğunu belirtti ve konu ile ilgili açıkl

Çerkezköy 24.07.2017 20:33:00 0
394 kişi rekolte beyannamesi verdi

Başkan Ünal, “Geçen yıl kooperatif ortaklarımızdan 439 kişi, rekolte beyannamesi vermişti. Bu yıl sayının düşük olması, bazı ortaklarımızın birkaç tarlada birden ekim yaparak bunları birleştirmesi olarak gösterilebilir. Önceden her tarla için bir rekolte beyannamesi veriliyordu. Şimdi bir kişi, kaç yerde üretim yapıyorsa, hepsi tek kalem olarak birleştirilmiş oldu. Bu nedenle bu yıl kooperatifimize toplam 394 kişi tarafından rekolte beyannamesi verildi” dedi.

 

394 ORTAĞIMIZ 7 BİN 700 TON BEYANDA BULUNDU

 

 Başkan Nafis Ünal şöyle devam etti. Ünal;“Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Rekolte Beyanname verme süresi 15 Temmuz’da sona erecekti. Ancak, yoğun yağışlar ve buğday hasadı nedeniyle bu süre 21 Temmuz’a kadar uzatıldı ve bu tarihte sona erdi. Kooperatifimizde toplam 540 ortağımızdan bu yıl ekim alanlarının birleştirilerek tek kalem gösterilmesiyle 394 kişi rekolte beyannamesi verdi. Geçen yıl Rekolte beyannamesi veren ortaklarımız toplam 7 bin 500 ton rekolte taahhüdünde bulunmuştu. bu yıl ise 7 bin 700 ton olarak beyanda bulundular” diye bilgi verdi.

 

BU YIL GEÇEN YILINDA REKORUNU KIRMAYI UMUT EDİYORUZ

 

S.S. Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, bu yıl hava koşullarının çok iyi gitmesi nedeniyle geçen yılda elde ettikleri rekolte rekorlarını da kıracaklarını umut ettiklerini söyledi. Başkan Ünal;“Bu yıl hava koşulları beklentilerimizden çok daha iyi giderek yağışların zamanında ve bol olması nedeniyle, bu sezon ayçiçeği rekoltemizde geçen yılında rekorunu kıracağımızı umut ediyoruz. Geçen yıl Çerkezköy kooperatifi olarak kendi rekorumuzu beş bin tonun üzeri bir alım yaparak kırmıştık. Bu yıl ise en az 6 bin ton alım yapacağımızı tahmin ediyoruz”diye konuştu. Başkan Ünal tüm çiftçilere bol ve hayırlı hasatlar dileğinde de bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10