İç turizmde yüzde elli artış var

Anı Tur Çerkezköy şubesinden Mehmet Akbulut, önceki yıllara göre bu yıl iç turizmde yüzde elli bir artış yaşandığını ve vatandaşların genellikle Akdeniz ve Ege bölgesini tercih ettiklerini belir

Çerkezköy 25.07.2017 21:05:00 0
İç turizmde yüzde elli artış var

Geçen yıl ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası iç turizmde büyük ölçüde düşüş yaşandığını belirten Akbulut, bu yıl iç turizmde yüzde 50’lik artış yaşanmasının turizmcileri sevindirdiğini söyledi.

 

BU YIL İÇ TURİZMDE %50 ARTIŞ VAR

 

Mehmet Akbulut konu ile ilgili şöyle konuştu;“Geçen yıla baktığımızda ya da kıyasladığımızda, bu yıl iç turizmde yüzde elli artış var. Geçen yıl iç turizmin tavan yapacağı günlerde, ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminden turizme büyük darbe vurmuştu. Bu yıl ise turizm sezonu daha açılmadan talepler gelmeye başladı. Ardından da sezon açıldıktan sonra taleplerin giderek artış gösterdi. Bu yıl geçen yıla göre yüzde elli artış var. Bu artışta sektörümüze hareket getirdi” dedi.

 

BODRUM DEPREMİ İLE BİR KAÇ GÜN DURAKLAMA YAŞANDI

 

Geçtiğimiz hafta içinde, Bodrum Gökova Körfezi merkezli yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin tatilcilerde büyük bir panik yarattığını, ancak birkaç gün içinde burada hayatın normale döndüğünü ve Bodrumda tatil keyfi çıkarmak isteyenlerin buradan ve bu bölgeye yakın olan tatil yerlerinden ayrılmadıklarını da belirten Mehmet Akbulut; “Bodrum’da yaşanan deprem sonrası tatilini yarıda bırakmak isteyen ve depremin olduğu gün tatil yerlerindeki otellere giriş yapmak istemeyen ve bu nedenle geri dönmek isteyenlerin ücretleri de kendilerine kesintisiz olarak ödendi diye konuştu.

 

İÇ TURİZMDE AĞIRLIK AKDENİZ V EGE

 

Akbulut iç turizmde vatandaşların ilk sırada Akdeniz bölgesini ve ikinci sırada da Ege bölgesini tercih ettiklerini belirterek; ‘’İç turizmde genellikle ilk sıradaki ağırlık Akdeniz bölgesi oluyor. Nedeni ise buradaki tatil yerlerindeki otellerde yat gezileri olmak üzere her şey dahil olması, tüm beklentilerinin karşılanması ve ekstra bir ücret ödememeleri olmasından kaynaklanıyor. Oysa Ege ve diğer bölgelerde de aynı şekilde her şey dahil olan bir çok tatil yerleri var ama nedense vatandaşların ilk tercihi bu bölge oluyor. Ben dışarıda da rahatlıkla gezmek isterim otele bağlı kalmak istemem diyenler ise Ege bölgesini tercih ediyor” dedi.

 

AVRUPA’DAKİ OPERATÖRLER GİBİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ DEVAM ETTİRMELİYİZ

 

Anıtur Çerkezköy şube Müdürü Yusuf Çelik de turizm konusunda bir genellemede bulundu. Çelik; ‘’İç turizmde olduğu gibi yurt dışından daha çok ülkemize turist gelmesi için Türkiye’deki turizm operatörleri Avrupa’daki operatörler gibi çalışmalı ve müşteri memnuniyetini devamlı olarak ön planda tutmalı. Müşteri memnuniyetini devam ettirirsek ülkemize gelen turist sayısı, bir yıl öncekinden daha fazla olur. Çünkü turist çok hassastır ve güven ister. Bu konuda Turizm Bakanlığımızın da standartlar getirmesi lazım. Eğer standartlar gelirse dış turizmde patlar. Aynı zamanda turizmde çalışan tüm personelin ehil, yani sertifikalı olması gerekiyor. Sezonluk çalışan olmayacak. En az bir iki yabancı dil bilmesi lazım. Tatil bölgelerinde bu yabancı dil bilen personel sayısını arttırmamız gerekiyor. Turizm günü kurtarma işi değildir. Turizm devamlılık isteyen ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bir sektör olması nedeniyle bu sektörün daha iyi bir işlev yapmasını sağlamak içinde ufkunu genişletme çalışmaları ve kolaylıklarının da yapılması gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz bugün birçok Avrupa ülkesinden daha zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. Ülkemizin bu güzelliklerini gören turistler özellikle her yıl Türkiye’yi tercih ediyor ve bu nedenle turizme çok daha fazla önem vermeliyiz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10