Ergeneli vatandaşlar Radoviş'te coştu

Ergene Belediyesi, Makedonya'nın güneydoğusunda bulunan Radoviş kentine bağlı Topolnitsa köyünde düzenlenen 11. Geleneksel Yörük Şenliklerine katıldı. Makedonya Radoviş'teki 11. Geleneksel Yörük Å

Ergene 27.07.2017 20:57:00 0
Ergeneli vatandaşlar Radoviş

Doğu Makedonya Türkleri Derneğince bu yıl 11.si düzenlenen ve Radoviş Belediye Başkanı Saşko Nikolov, Radoviş Türk meclis üyesi Enis Ömer ve yöre halkının katıldığı şenliklere, Ergene Belediyesi meclis üyesi Yüksel Baydarlı, Ergene Makedonyalılar Dernek yönetimi ve Makedonya’dan göç eden Ergene’de yaşayan vatandaşlar katıldı.

 

‘’ONUR DUYDUM’’

 

Hafta sonu düzenlenen şenliklere katılan Meclis üyesi Yüksel Baydarlı; ‘’Kardeş şehrimizde düzenlenen şenliklere Ergene belediyemizi temsilen Ergene’de yaşayan Makedonyalı Türklerle birlikte katılmaktan dolayı onur duydum. Bu etkinlikle birlikte, Doğu Makedonya'daki soydaşların birbirleriyle ve bölge soydaşlarıyla daha da yakınlaşmasına sağladı’’ şeklinde konuştu.

 

Radoviş Belediye Başkanı Nikolov da karşılıklı saygı ve hoşgörünün örneği bu festivalin gelecekte de devam etmesi temennisinde bulundu.

 

‘’BİZLER HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ’’

 

Yoğun programı nedeniyle etkinliğe gidemeyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptığı açıklamada; ‘Kardeş şehrimiz Radoviş’e bağlı Topolnitsa köyünde düzenlenen 11. Geleneksel Yörük Şenliklerine Ergene belediyesi olarak katılarak destek olmak istedik. İlçemizde yaşayan Makedonya’dan göç eden vatandaşlarımızda taleplerini dikkate alarak, Makedonya’ya gitmek isteyen vatandaşlarımızı etkinliğe gönderdik. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. İki kardeş şehir arasında kültürel ilişkilerin gelişmesine çok önem veriyoruz. Bu amaçla Ergene belediyesi olarak vatandaşlarımızın orada olmasını istedik. Başta Ergene Makedonyalılar dernek başkanı Saani Mehmet ve dernek yöneticileri olmak üzere organizasyonda emeği olan herkese çok teşekkür ederim’’ dedi

 

ETKİNLİĞİN TADINI DOYASIYA ÇIKARDILAR

 

Festival kapsamında yöredeki kadınlar giydikleri yerel kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu. Şenliğin düzenlendiği alanda yarışmalar, halk oyunları ve güreş müsabakalarının düzenlendi. Ardından meydanı dolduran yörükler, yerel sanatçılar eşliğinde eğlenerek misafirlerle birlikte bu özel günün tadını çıkardı. Makedonya Radoviş’teki 11. Geleneksel Yörük Şenliğine Ergene Belediyesi tarafından götürülen vatandaşlar Türk kültürünün yaşatıldığı ve coşkulu geçen etkinliğe katılmalarını sağlayan Ergene belediye başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10