Kavak Dere ıslah çalışmaları sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 6 milyon TL'lik bir yatırım bedeli ile ıslah çalışmalarına başlanan Kavak Dere'de, yaklaşık 3 kilometrelik hattın 1 kilometrelik kısm

Tekirdağ 27.07.2017 21:08:00 0
Kavak Dere ıslah çalışmaları sürüyor

ISLAH ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

Kavak Dere Islah Projesi’nin toplam 2 bin 890 metre uzunluğunda olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 6 milyon TL’lik bedel ile ihalesi yapılan ıslah çalışmaları kapsamında şu ana kadar 1 kilometrelik kısmın ıslah çalışmaları tamamlandı. 500 metrelik kısımda ise kazı ve betonlama çalışmaları ile diğer imalatlar devam ediyor” açıklamasında bulundu.

 

“TABAN GENİŞLİĞİ 4 METRE OLACAK”

 

Akay “ Kavak Dere Islah Projesi içersinde yer alan iki köprü yıkılarak ulaşıma açılacak. Islah çalışmaları şuanda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tır parkı yanında devam ediyor. Kava Dere’nin Kumlu Geçit Emlak Konutları sonunda bulunan demir yoluna kadar ıslah edilecek.  Yaklaşık 3 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nde derenin taban genişliği 4 metre, tavan yüksekliği 2.60 metre, üst taban genişliği ise 12 metre olacak. Proje içerisinde bulunan 2 adet köprünün yapımı tamamlandı ve ıslah çalışması trapez kesit şeklinde yapılacak” diye konuştu.

 

YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI DA YAPILACAK

 

Kavak Dere’nin çevresindeki gecekonduların yıkıldığını ve derenin etrafındaki yeşil alanların düzenlenerek vatandaşlarımızın kullanımına sunulacağını ifade eden Başkan Akay “ 6 milyon TL’lik bir yatırımın ardından Kavak Dere ıslah edilmiş olacak. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kava Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları da yapılarak Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunları olan pis koku sorunu çözülmüş olacak” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10