Akay; ''Dar alanda çiftçilerimiz büyük işler başarıyor''

S.S. Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'ne ait, Yanıkağıl ürün alım Merkezi'nde Trakya Birlik Yönetimi'nin katkılarıyla yapılan bin metre kare kapalÄ?

Çerkezköy 28.07.2017 21:00:00 0
Akay;

Törende konuşan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bu seneki açıklanan hububat fiyatlarını eleştirerek, ‘’Buğdayı Allah verdi devlet vermedi’’ yorumunu getirdi.

 

‘AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİNDE ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMAKTAYIZ’’

 

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından S.S. Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal konuştu. Başkan Ünal;“Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz yem ve ürün depolama tesisimizin yapılmasında bizlere katkı ve destek saylayan Birlik yönetimimize ve Birlik genel müdürümüze kooperatif yönetimi ve ortaklarımız adına çok teşekkür ediyorum. Bölgemiz ayçiçeğindeki yeri ülkemizde ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı sanayi bölgesi olmasına rağmen biz çiftçiler olarak dar alanda en iyi şekilde üretim yaparak hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu tesisin kazandırılmasında bizlere katkı sağlayan birlik başkanımız ve yönetimine, Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün bizlerin yanında olan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, birlik başkanımız Ahmet Akgün ve Birlik Yönetim Kurulu üyelerimize, Birlik Genel Müdürümüz Hakan Çalen’e kooperatif başkanlarımıza, oda başkanlarımıza ve ortaklarımıza ve tüm davetlilerimize de ayrıca teşekkür ediyor tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

‘’HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM’’

 

Nafis Ünal’ın ardından konuşan Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen de şöyle konuştu. Çalen; “Bugün açılışını yaptığımız tesis önemli ve örnek alım yerinin göstergesi olmuştur. Trakya Birlik olarak tüm kooperatif ortaklarımızın çok daha iyi şartlarda üretim yapmaları içinde gerekeni yapıyoruz. Bu tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Birliğimiz faaliyetleri bundan böylede artarak devam edecek. Bizler bunları, birlik yönetimimizin ve siz ortaklarımızın kararlı destekleriyle yapıyoruz. Şimdiden hasadınız ve tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

‘’DAR ALANDA ÇİFTÇİLERİMİZ GÜZEL İŞLER BAŞARIYOR’’

 

Çelen’den sonra konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da konuşmasına şöyle başladı. “Öncelikle bu güzel tesisin Trakyamıza, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çerkezköy ve Kapaklı olarak tek ilçe idik. Şimdi 2 ayrı ilçe olduk. Gerek Kapaklı’nın yeni mahalleleri, gerek Çerkezköy’ün yeni mahalleleri sanayileşme nedeniyle, çiftçilik yapılan alanlar daraldı. Dar alanda olsa çiftçimiz bun alanları en iyi şekilde işlemeye çalışıyor. Hasat zamanı Kapaklı ve Çerkezköy’deki çiftçilerimizin ve bizlerin yüzü güler umudundayım. Bu güzel tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

‘’BUĞDAYDA ALLAH VERDİ DEVLET VERMEDİ’’

 

Başkan Akay’ın ardından da Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak konuştu. Toprak;“Bu güzel hizmeti bizlere sunan arkadaşlarımıza Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı olarak, çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu bizim Çerkezköy’de üçüncü ve en büyük depomuz oluyor ve inşallah bu deponun kalıcı olmasını diliyorum. Eski depo yerlerini de Birlik üst yönetimimizin çiftçiler adına değerlendirmesini temenni ediyorum. Bu sene buğdayda Allah verdi. Devlet vermedi. Biz çiftçiler olarak her hasat döneminde alın terimizin karşılığını bekliyoruz. Verilmeyince de üzüldüğümüz gibi borçlarımızı da ödeyemiyoruz. Girdi masraflarımız çok verilen fiyat, ya başa baş geliyor ya da hiç karşılamıyor. Bu nedenle bizim tek isteğimiz alın terimizin karşılığının verilmesidir. Bu güzel tesis inşallah hayırlı olur” dedi.

 

‘’DOĞRU SEÇİM YAPARSANIZ DOĞRU ŞEYLER OLACAĞINI UNUTMAYIN’’

 

Törende son konuşmayı Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün yaptı. Akgün;“Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm ortaklarımızın ürünlerinin değerini alması yönünde gerekeni yapıyoruz. Ayrıca, sizlere iyi işler yapmak içinde çalışıyoruz. Sizler seçtiğiniz insanları yönetimlere doğru seçerseniz, doğru şeylerin olacağını da umuyoruz. İşte bu tesis bunun bir göstergesi. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

DAVETLİLERE İKRAM YAPILDI

 

Yapılan konuşmaların ardından, tesis açılışı dualar eşliğinde yapılırken, kurban kesildi ve ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, Trakya Birlik Genel müdürü Hakan Çalen, Trakya Birlik Yönetim kurulu üyeleri ve Çerkezköy Yağlı Tohumlar tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal hayırlı olması temennisiyle kurdelayı keserek tesisin açılışını gerçekleştirdiler. Açılış sonrası tesis gezildi sonra açılışa katılanlara etli pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikramı yapıldı.

 

AÇILIŞA KATILIM YOĞUN OLDU

 

Törende Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ak Parti Belediye Meclis üyesi Ahmet Çetin, Trakya Birlik Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Akgün, Birlik Yönetim kurulu Üyeleri Remzi Kobak, Emre Yılmaz, Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan toprak, Saray Yağlı Tohumlar tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mustafa Bilecen, Çorlu Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Gürol, Hayrabolu Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatif Müdürü Okan Cambaz, Muratlı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Muzaffer Borucu, Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal ve Kooperatif Yönetimi, Kooperatif Müdürü Turgay Çolak, Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış kooperatifi eski Müdürü Ahmet Özkan, Çerkezköy Ziraat odası eski başkanı Halit Er, Yanıkağıl Mahalle Muhtarı Yücel Başaran, Optimed Hastanesi pazarlama Sorumlusu Metin Demirtaş, kooperatif ortakları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10