Kumbağ'da canlar cankurtarana emanet

Son dönemlerde meydana gelen plajda boğulma vakalarının önüne geçmek adına Süleymanpaşa Belediyesi, Kumbağ Mutlukent Halk Plajı'nda cankurtaran çalıştırmaya başladı.

Süleymanpaşa 28.07.2017 21:06:00 0
Kumbağ

HER ŞEY HAZIR…

 

Temmuz ayı başında açılışı yapılan Kumbağ Mutlukent Halk Plajında açılış sonrası eksiklikler tamamlanırken, şezlonglar, masalar ve şemsiyelerin ardından ilave duşlar, ilave giyinme kabinleri, gölgelikli masalar ve cankurtaran gözetim kulesi de plajda yerini aldı.

 

HER GÜN 10.00 – 18.00 SAATLERİ ARASI GÖREV YAPACAK

 

Plajda eksikliklerin tamamlanmasının ardından Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde cankurtaran da hizmet vermeye başlarken cankurtaranın Kumbağ Mutlukent Halk Plajı önünde her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında görev yapacağının altı çizildi.

 

DENİZE DUBALAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

 

Cankurtaranın yanı sıra vatandaşların güvenliğini arttırmak isteyen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından Kumbağ Mutlukent Halk Plajı önünde denize dubalama çalışması da yapıldı.

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

 

Öte yandan, Kumbağ Mahallesi’ndeki plajlarda cankurtaran olmaması sebebiyle, yaşanan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için, uluslar arası sanal imza sitesi Change.org’da, bir kullanıcı tarafından imza kampanyası da başlatılmıştı. Yapılan imza kampanyasının açıklamasında, ‘Cankurtaranımız olmadığı için canlarımız gidiyor. Canlarımıza cankurtaran’ ifadeleri kullanılmıştı. Yapılan bu uygulamalarla birlikte, söz konusu plajda boğulma vakalarının önlenmesi amaçlanıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10