Kurban kesim eğitimi verilecek

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, Çerkezköy Kaymakamlığı öncülüğünde, küçük ve büyükbaş hayvan kesim elemanı yetiştirme kursu açıyor.

Çerkezköy 31.07.2017 20:51:00 0
Kurban kesim eğitimi verilecek

9 SAAT TEORİK 10 SAAT UYGULAMALU EĞİTİM VERİLECEK

 

Kursa katılmak isteyen vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezi’ne başvurarak, kursa kayıt olabilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Müftülük ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde, küçük ve büyükbaş hayvan kesim elemanı yetiştirme kursu açacaklarını belirtti. Açıklamalarına şu şekilde devam eden Akman;‘’Açılacak kursta kurban kesimi konusunda bilinmesi gereken teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilecek, toplam 19 saat olarak açılacak kursun, 9 saat teorik 10 saat uygulama eğitiminin olacak’’ diye konuştu.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN BU KURS ÇOK ÖNEMLİ

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde verilecek olan kurs başvuru kayıtlarının başladığını belirten Akman, kurban kesecek adayları, açılacak kursa davet etti. Akman; ‘’Kurban kesiminde hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin bilinmesi ve eğitim almış sertifikalı bireylerce kurban kesme konusunda toplumda farkındalık oluşturmak için bu kurs çok önemli. Kesim yerinin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisinin muhafazası konularında toplumumuzdaki eksikliğin giderilmesini amaçladığımız kursumuzda, teorik ve uygulamalı eğitimler sonrası başarılı olan kursiyerlere kurs sonunda sertifika vereceğiz’’ ifadelerini kullandı. Ayrıca Akman, başvuruların başladığını ve son kayıt tarihinin 7 Ağustos olduğunu ifade etti.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10