Tamamen ücretsiz psikolojik destek sağlayacak

Kapaklı Belediyesi, Kapaklı halkına ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verecek olan Psikolog Ceren Sayın'ı bünyesine kattı.

Kapaklı 2.08.2017 21:43:00 0
Tamamen ücretsiz psikolojik destek sağlayacak

Her yaş grubuna ücretsiz olarak destek sağlayacak olan Psikolog Ceren Sayın, tüm Kapaklı halkını psikolojik destek sağlamak ve sorunlarına çözüm önerileri getirmek adına, ofisine beklediğini belirtti.

 

Kapaklı Belediye binası 9. Katında hizmete Başlayan Ceren Sayın, Haliç Üniversitesi mezunu ve şuanda da Üsküdar Üniversitesi’nde Klinik Psikolojisi dalında Yüksek Lisans yapıyor. Mayıs ayından beri Kapaklı Belediyesi bünyesinde Kapaklı halkına psikolojik destek sağlayan Sayın, tüm Kapaklılıları belediye binası 9. katta bekliyor.

 

‘‘BU HİZMETİN KAPAKLI İLE BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ’’

 

Pek çok Büyükşehir’de psikolojik danışmanlık hizmeti verildiğini ve bu uygulamanın yeni bir uygulama olmadığını belirten Sayın,’’Bu hizmet aslında yeni değil. Büyük şehirlerde belediyelerin Psikolojik Danışmanlık hizmeti çok var. Kapaklı gibi belediyelerde ise tamamen isteğe bağlı, Bu hizmetin Kapaklı ile buluşması çok önemli ve ben destekliyorum. Belediye Başkanımız İrfan Mandalı'ya da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çağımızda insanların bilinçlenmesi ile psikolojik desteğe daha çok ihtiyaç duyuluyor. Buralar, çok göç alan yerler olduğu için insanların desteğe ve dinlenilmeye daha çok ihtiyaç duyacağını düşünüyorum. Bu yüzden dileyene kapımız açık, zaten halkımıza tamamen ücretsiz destek sunuyoruz’’ diye konuştu.

 

‘’BENİM BİR HASTALIĞIM YOK DÜŞÜNCESİ YANLIŞ’’

 

Görevine başladığından beri Kapaklı’da çoğunluğunu çocukların ve gelişim çağındakilerin oluşturduğu 15 hastayla iletişime geçtiklerini belirten Sayın, ‘’İnsanların çocuklarına karşı büyük bir özen göstermesini anlıyorum, fakat kendileri de gelebilir. Bizim halkımızda ‘benim bir hastalığım yok’ diye psikologlardan kaçma düşüncesi var ama yanlış. Kaldı ki hasta olunmasa dahi herhangi bir konunun içinden çıkamama, desteğe ihtiyaç duyma, konuşacak uzman birilerinden fikir alma gibi ihtiyaçlara da daimi kapımız açık. Yani biz insanlarla sorunları hakkında konuşmak için varız, sadece hastalıkları için değil. Ben hizmete başladığım günden bugüne 2’si felçli ve çoğu çocuk olmak üzere 15 kişiyle ilgilendim, buradaki talebin daha fazla olduğunu ama insanların böyle bir önyargıdan dolayı çekindiğini düşünüyorum. Umarım ileride daha fazla insana yardımcı olabilirim’’ şeklinde ifade etti.

 

DESTEK ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR

 

Kapaklı Belediyesi bünyesinde hizmete başlayan Psikolog Ceren Sayın’dan destek almak isteyen vatandaşlar, Kapaklı Belediyesi’nin 444 8 059 telefon numaralarından ulaşarak randevu alabilir veya Pazartesi ve Cuma günleri mesai saatleri içerisinde (08:00 ile 17:00) arası Belediye’nin 9. Katındaki Psikolojik Danışmanlık bürosundan da iletişime geçebilirler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10