Fakıbaba iddialı konuştu: ''Et ithalatını 2-3 yıl içerisinde bitireceğiz''

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarım Fuarı açılışı için dün Tekirdağ'a geldi. Fakıbaba burada yaptığı konuşmada geçen yıl küçükbaş hayvan fi

Tekirdağ 2.08.2017 21:45:00 0
Fakıbaba iddialı konuştu:

Naip Köyü’nde de vatandaşlarla bir araya gelen Fakıbaba et ithalatına yönelik bir soru sorulması üzerine, et ithalatını planlı olarak 2-3 yıl içerisinde bitireceklerini ifade etti.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dün gerçekleştirilecek olan Tarım Fuarı açılışı için Tekirdağ’a geldi. Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ’da Vali Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret eden Fakıbaba, Yıllardan sonra ilk kez Trakya'ya geldiğini belirtti. Fakıbaba, memur olarak 1977'de Edirne'nin Enez İlçesi'nde sağlık ocağında görev yaptığını belirterek, Trakya'yı çok sevdiğini ve ilk gezisini buraya yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

 

‘’FİYATLARIN DEĞİŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’’

 

Ziyareti sırasında gazetecilerden gelen kurbanlık fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine, geçen yıl kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğunu sordu. Çevredekilerin, "Küçükbaşlar 900 TL ile bin 200 TL arası" demesi üzerine Fakıbaba, "Bu sene o fiyatın üzerinde olacağını düşünmüyorum" dedi.

 

‘’İSRAF EDEN İFLAS EDER’’

 

Restoranda yenilen yemekteki porsiyonların küçültülmesi yönündeki açıklaması sorulan Fakıbaba, israfa karşı olduğunu belirterek, "İsraf eden, iflas eder. Mutlaka ve mutlaka ülke olarak israfın karşısında olmalıyız. Bu israfı önlemeleyiz. Kişiler yemek yerken, 1.5 porsiyonda yiyebilir. Buna karışamam. Ama özellikle restoranlarda porsiyonlar çok büyük, buralarda yemek yemeyi tercih eden vatandaşlar, küçük porsiyonlarla başlamalı. Ayrıca, lüks yerlerdeki porsiyonları küçültmek zorundayız. Bunun için arkadaşlarımızla gerekli çalışmaları yapıyoruz " dedi. Bakan Fakıbaba, daha sonra köylülerle bir araya gelmek üzere Tekirdağ'ın Naip Köyü'ne geçti. Naip Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelen Fakıbaba, et ithalatı konusunda verdikleri sözü yerine getireceklerini, neden yerine getiremiyorlarsa da onu açıkça söyleyeceklerini anlattı. Fakıbaba, "İnşallah planlı gittiğimizde 2,5- 3 yıl içinde et ithalatını bitireceğiz. Olaya öyle bakacağız. 'Etin fiyatı ne olacak?' diye soruluyor. Etin fiyatı bizim çalışmamıza bağlı. Allah bize öyle zenginlikler vermiş ki bu konuda çalışacağız" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10