İlk 6 ayda 498 araç sürücüsüne ceza kesildi

Süleymanpaşa Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yayalara ayrılmış yollara ve engelli geçitleri üzerine park eden araçlara yönelik denetimlerine devam ediyor.

Süleymanpaşa 3.08.2017 21:05:00 0
İlk 6 ayda 498 araç sürücüsüne ceza kesildi

Araçlarını yaya yollarına ve engelli vatandaşlar için ayrılmış yola park eden duyarsız sürücüler hakkında, cezai işlem uygulanıyor.

 

YAYA VE ENGELLİ YOLU PARK ALANI DEĞİLDİR

 

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, araçlarını yaya kaldırımlarına ve engelli vatandaşlar için ayrılmış yollara park eden sürücülere sürekli olarak denetim uygulanıyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen ısrarla araçlarını ‘’Park edecek yer mi var?’’ bahanesi ile yaya kaldırımlarına ve engelli vatandaşlara ayrılmış yollara park eden sürücüler hakkında, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 38. Maddesi uyarınca cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

 

İLK 6 AYDA 498 ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE CEZA KESİLDİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yapılan denetimlerde tretuvar ve yayalara ayrılmış yolların işgallerine yönelik uygulama devam ediyor. Vatandaşlar tarafından da gelen şikâyetler üzerine kaldırım üzerine park eden araçlarla ilgili uygulama yapan zabıta ekipleri,  2017 yılının ilk altı ayında 498 araca idari işlem gerçekleştirdi.

 

“DEFALARCA UYARIYORUZ”

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Kaldırımlarımız yayalarımıza ait. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz şehrimizin bütün sokak ve caddelerinde yayalara ayrılmış yollara ve engelli rampalarına park eden araçlara defalarca uyarılarda bulunuyorlar. Yaya yollarına park eden araçlar yüzünden yayalar ve özellikle engelli vatandaşlarımız ile çocuklarımız tehlike içinde kalıyorlar. Bu konuda araç sahibi vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum,” diye konuştu. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaya geçitleri, kaldırımlar ve engelli rampaları üzerine park eden araçlarla ilgili uygulamalarının devam ettiği bildirilirken, araç sahiplerinin yaya haklarına daha saygılı olmaları çağrısı yapıldı.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10