Hobi Bahçeleri ile stresten arınıyorlar

Süleymanpaşa Belediyesi'nin şehir hayatından uzaklaşmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri, ürünlerin yeşermesi ile birlikte, renkli görüntüler oluşturdu.

Süleymanpaşa 3.08.2017 21:07:00 0
Hobi Bahçeleri ile stresten arınıyorlar

Bıyıkali Mahallesi’nde bahçe sahiplerinin yetiştirdiği her çeşit sebze ve meyveler renkli görüntüler oluştururken, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

 

ŞEHİR HAYATININ YARATTIĞI STRESTEN ARINIYORLAR

 

Her çeşit sebze ve meyvenin yetiştirildiği hobi bahçeleri, hak sahiplerine şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, toprakla temas halinde geçirebilecekleri özel bir alan sağlarken, yetiştirdikleri doğal gıdalar ile sağlıklı besinler üretiyorlar.

 

EŞKİNAT: “HALKIMIZIN İLGİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 

Talipler arasında yapılan çekişle sahiplendirilen Hobi Bahçeleri her yıl sembolik bir kira bedeli karşılığında yeni sahiplerine tahsis edildiği belirtildi.

 

Vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduğunu belirten Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat,“Hobi bahçeleri projesi, vatandaşlarımızın şehir hayatı içinde imkan bulamadığı ancak ihtiyaç duyduğu, balkonlarında kendi imkanları ile yapmaya çalıştıkları tarımla ilgilenmek, kendi ihtiyacını karşılamak üzere organik sebze-meyve yetiştirmek, toprakla haşır neşir olarak yaşadığımız hızlı ve stresli hayatın hengamesinden uzaklaşmak gibi taleplerini karşılamak üzere belediye olarak gerçekleştirdiğimiz bir projeydi. Halkımızın ilgisi beklediğimizin de üzerinde oldu. İlgi o kadar fazlaydı ki hak sahiplerini kura ile belirlemek durumunda kaldık. Bugün görüyoruz ki bahçelerimiz amaçladığımız gibi rengârenk sebze ve meyvelerle dolup taşıyor. İlgi duyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Belediyemizin imkanları ve vatandaşlarımızın talep etmesi halinde hobi bahçelerimizin sayısını arttırma konusunu gündemimizde tutuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10