TSO kurulmasına yargıdan onay geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 13'üncü sanayi odası olan Tekirdağ Sanayi Odası'nın kuruluşunun 'onama' yazısını Tek

Tekirdağ 6.08.2017 19:08:00 0
TSO kurulmasına yargıdan onay geldi

Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyet Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Tekirdağ Sanayi Odası üye bazında bakıldığında Türkiye’nin altıncı büyük sanayi odası olarak Tekirdağ’a büyük katkılar sunacaktır. Sanayicilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

YAZI GELDİ

 

Tekirdağ’da müstakil bir sanayi odası kurmak üzere yola çıkan Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti, olumlu görüş bildirmeyen Türkiye Odalar Borsalar Birliğine karşı açtığı davanın ardından ‘olur’ vermeyen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı aleyhine açtığı davayı da kazanmıştı. Hukuki sürecin sona ermesinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyet Başkanı Ömer Sarıoğlu ve Tekirdağ Valiliğine gönderdiği ‘Tekirdağ İlinde Sanayi Odası Kurulması ile İlgili Yazı’da Tekirdağ Sanayi Odası’na ‘olur’ verdi. Tekirdağ’da müstakil bir sanayi odasının kurulmasına ilişkin yazıda şöyle denildi: “Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin 27.02.2017 tarihli ve E-2016/2633 K: 2017/707 sayılı Kararı uyarınca il sınırları içinde faaliyette bulunmak üzere Tekirdağ Sanayi Odası kurulması Bakanlığımızın 14/07/2017 tarihli ve 26542646 sayılı Onayı ile uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

 

“İL SEÇİM KURULUNA BAŞVURU YAPACAĞIZ”

 

Olur yazısını aldıktan kısa süre sonra kurulum aşamasını tamamlayacaklarını kaydeden Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyet Başkanı Ömer Sarıoğlu “ 26 Nisan 2013 tarihinde bin 40 sanayicinin imzasıyla müstakil bir sanayi odası kurmak üzere yola çıktık. Tekirdağ’da sanayi sicili kayıtlarına göre toplam bin 485 kalburüstü sanayici faaliyet gösteriyor. Dört yıldır verdiğimiz hukuki mücadelenin sonuna geldik. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyet Başkanı olarak şahsıma ve Valiliğe gönderdiği yazıyla Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluşunu resmen onadı. Tekirdağ Sanayi Odası, Türkiye’nin 13’üncü sanayi odası olarak işlemlerin tamamlanmasının ardından faaliyete geçecek. İlk iş olarak İl Seçim Kurulu’na başvurarak gerekli adımları atacağız. Tekirdağ Sanayi Odası üye bazında bakıldığında Türkiye’nin altıncı büyük sanayi odası olarak Tekirdağ’a büyük katkılar sunacaktır. Sanayi Odamız bölgemiz sanayicilerine, gelişimine katkı sunacağı kesin olan Tekirdağ’a hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10