Mahalle sakinleri tepki gösterdi

Çorlu'da Silahtarağa Mahallesi'nde bulunan Kumlucadere Sokak'ta yapılmayan yola mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Çorlu 8.08.2017 19:39:00 0
Mahalle sakinleri tepki gösterdi

Bir üst sokakta kaldırım çalışmaları yapılmışken, dere kenarında bulunan yola müdahalede bulunulmaması, mahalle sakinleri tarafından ‘Köy yolu mu burası?’ yorumlarına neden oldu.

 

YAPILMAYAN YOLA TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Çorlu’da Silahtarağa Mahallesi’nde bulunan Kumlucadere Sokak’ta yapılmayan yola mahalle sakinleri tepki gösterdi. Yıllardır yapılmayan yolun okul yolu üzerinde olmasına rağmen bir kaldırım taşı bile döşenmemesi vatandaşı adeta çileden çıkardı. Derenin hâlâ ıslah edilmemesi ise, mahallede bulunan çocuklar için ciddi tehlike saçmaya devam ediyor. Çocuklarını sokağa salmaya korktuklarını söyleyen vatandaşlar, ‘’Belediye ekipleri bu yolu görmezden geliyorlar, üst tarafımızdaki sokakta yol yapılmış, kaldırımlar döşenmişken, bu yola dokunulmadı bile. Bu yol okul yolu üzeri ve dere kenarında olması dolayısıyla çocuklarımız için tehlike saçar boyuta geldi. Çocuklarımızı sokağa göndermeye korkar olduk. Dere ıslah edilmedi. Yollar da yapılmadı. İnşallah Belediye Başkanımız bu yollara müdahale de bulunurlar. Biz kendimizden geçtik. Çocuklarımız bari güzel yollarda yürüsünler’’ diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

 

ÇOCUKLAR İÇİN CİDDİ TEHLİKE

 

Dereye akan kanalizasyon sularının bulunduğu rögar kapaklarının hâlâ kapanmamış olması, vatandaşların ciddi şikayetlerine neden oldu. 3-9 yaş çocukların burada oyunlar oynadığını belirten mahalle sakinleri, sokağın yollarının bir an önce yapılması ve rögar kapaklarının da çocukların ulaşamayacağı bir şekilde kapanmasını istediklerini ifade ettiler. Yaz aylarında, sıcağın da etkisiyle çok ciddi bir kokuya maruz kaldıklarını söyleyen mahalle sakinleri, Belediye Başkanının bir an önce bu konuya el atması konusunda isteklerini dile getirdiler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10