Arat'tan kamyonculara sıcak uyarısı

S.S. Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat, kooperatif üyelerini son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle uyardı.

Çerkezköy 8.08.2017 19:46:00 0
Arat

Arat, gazetemize yaptığı açıklamada uzun yola çıkan ya da çıkacak olan sürücülere bir dizi öneriler ve uyarılarda bulundu.

 

AŞIRI SICAK HAVA DİKKATİ DAĞITIYOR

 

S.S. Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat; “Son günlerde bölgemizde ve yurt genelinde aşırı derecede artan hava sıcaklığı, sürücüleri olumsuz yönde etkilediğini görmekteyiz. Bu nedenle yola çıkacak olan sürücülerimiz günün erken saatlerinde yola çıkılmasını öneriyoruz. Bölgemizde 33-36 derece arasında değişen hava sıcaklığı, havadaki nem oranı ile birlikte hissedilir sıcaklık 45-55 dereceye yükseldiğini görüyoruz. Bu nedenle yola çıkan ve de yolda olan sürücülerimizin çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Aynı zamanda sıcaklar araç performansını da büyük ölçüde etkilediğinden sürücüler gidecekleri yere kadar belli mesafelerde mola vermeleri hem kendi sağlıkları açısından, hem de aracın performansı acısından önemlidir” dedi.

 

AĞIR YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

 

Yılmaz Arat, uzun yola gidecek olan sürücülerin özellikle aşırı sıcaklarda yağlı ve ağır yiyecek yememelerini ve bu yiyeceklerden kesinlikle uzak durmaları gerektiğini belirterek; ‘’Belirttiğim gibi son günlerde bölgemizde ve yurt genelinde yaşanan aşırı derecedeki hava sıcaklığı özellikle uzun yol sürücülerini olumsuz yönde etkiliyor. Aşırı sıcaklarda kesinlikle yağlı ve ağır yiyecekler yemeyin. Bu yiyecekler aşırı sıcaklarda bedeni ağırlaştırmakta dikkatin dağılmasına yol açmaktadır. Bu nedenle bu tür yiyeceklerden uzak durun. Yola günün erken saatlerinde, yani sabah serinliğinde çıkılmalıdır. Sürücüler her 2 saatte bir en az 15-20 dakika belli yerlerde mola vererek, hem bedenlerini ve araçlarını dinlendirmeleri hem kendileri için, hem de araçları için güvenli bir sürüş sağlayacaktır. Aşırı hızdan kaçınılmalı ve mutlaka trafik kurallarına uyulmalı” ifadelerini kullandı.

 

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE ARAÇ BAKIMLARI YAPILMALI

 

Arat şöyle devam etti: “Sürücülerimiz şunu kesinlikle unutulmamalıdır ki en önemli konulardan biri de sürücülerin uzun yola çıkmadan önce araçlarını mutlaka bakımdan geçirmeleridir. Ayrıca, sürücülerin aşırı sıcaklar nedeniyle yanlarında kendilerine ve araçlarına yetecek miktarda bol su bulundurmaları da büyük yarar sağlayacaktır. Ayrıca sıcak havalarda çok daha dikkat edilmesi gerekmektedir. Aşırı sıcak hava, bedeni gevşettiğinden uyku yapar ve bu nedenle yola devam edemeyecek durum olduğundan en yakın mola yerinde mola vererek, elinizi yüzünüzü güzelce yıkayın ve en az 30 dakikada bir dinlenerek istirahat edin ve sonra yola devam edin. Bu aşırı sıcaklarda en fazla iki saatte bir mutlaka mola verilmelidir” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10