''Trakya'da kuşçuluğu üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz''

Trakya bölgesinde çeşitli türlerden kuş besleyen ve yetiştiren kuş sevenler, önceki akşam Kapaklı'da Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Sevenler Derneği'nde Dernek Başkanı Eşref Akgün baÅ

Tekirdağ 9.08.2017 20:17:00 0

Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Saray, Ergene, Süleymanpaşa, Hayrabolu, Malkara, Muratlı, Babaeski, Vize, Kırklareli, Pınarhisar, Lüleburgaz, Şarköy, Edirne, Uzunköprü, Marmaraereğlisi ve Silivri’den Kanarya sevenler ve kanatlı hayvan sevenler dernek başkanları bir araya geldi.

 

TRAKYA’DA KUŞÇULUĞU ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMAK AMAÇLANIYOR

 

Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Sevenler Derneği Başkanı Eşref Akgün, gazetemize yaptığı açıklamada sık aralıklarla bölge kuşçularının devamlı ayrı bir ilçede bir araya gelerek bölgedeki kuşçuluğu daha üst seviyelere çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Akgün, birliktelik ile son yıllarda Trakya bölgesinde kuşçuluğun ilerlemesinde önemli bir adım atıldığını belirterek, amaçlarının Trakya bölgesinde kuşculuğu çok daha üst seviyelere çıkartmak olduğunu ifade etti. Akgün ayrıca bölgede çeşitli yerlerde düzenlenen kuş festivallerinin daha iyi şekilde ve en az üç gün sürmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

 

KUŞÇULAR EN ÇOK KAPAKLI’ DA BİR ARAYA GELİYOR

 

Kuşcuların daha çok Kapaklı’da bir araya geldiğine de değinen Akgün: “Özellikle Kapaklı’daki derneğimizde her hafta düzenlediğimiz kuş mezatı ile bölge kuşçuları çok daha fazla bizimle birlikte oluyor. Yeni kuşçulara da gerekli kuş bakımı ve yetiştiriciliği konusunda da gerekli bilgiyi ve desteği de vermemiz nedeniyle, sık aralıklarla derneğimizde bir araya gelmek istiyorlar ve bizlerde onlara ev sahipliği yapmaktan mutlu oluyoruz”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10