''Cumhurbaşkanı sorumsuz davranıyor''

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP İl Başkanı Recep Ökten, CHP Kapaklı ve Çerkezköy İlçe Teşkilatına ziyaret gerçekleştirdi.

Kapaklı 9.08.2017 20:21:00 0

Öztrak ve Ökten ziyaretleri sırasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundular. Öztrak, gündemde oldukça yer edinen AK Partili Ayhan Oğan’ın ‘Yeni bir devlet kuracağız’ sözlerini sert bir dille eleştirerek, Cumhurbaşkanını konuyla ilgili sorumsuz davranmakla suçladı.

 

“YA KAPININ ÖNÜNE KOYUN YA DA ARKASINDA DURUN”

 

İlk ziyaretini CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’na gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP İl Başkanı Recep Ökten Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP İl Başkanı Recep Ökten parti binasında açıklamalarda bulundular. Tekirdağ’ın dört örgütünü ziyaret ettiklerini ve ziyaretlerde örgütlerin genel durumlarını değerlendirdiklerini kaydeden CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten “Ülkemiz gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere mirası olan Türkiye Cumhuriyetinin yerine birileri yeni bir devlet kurma içindeler. Maalesef Ak Partili bazı kişilerin beyinlerinin arkasındaki düşünceler yavaş yavaş dökülmeye başladı. Genel Başkanımızın dediği gibi “ Eğer bu kişinin söylediklerini kabul etmiyorsanız, ya kapının önüne koyun ya da arkasında durun” sözü gayet açıktır. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti için söylenenleri bizlerin kabul etmesi mümkün değildir. Atatürk’ün bizlere mirasına her zamanki gibi çok kararlı bir şekilde sahip çıkacağız. Bu söylemleri ise şiddetle kınıyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

“SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEKLERİNİ SÖYLEDİLER”

 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın, “Yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine ateş püsküren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “MKYK üyesi yeni bir devletin kurulduğunu, bu devletin kurucusunun da AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu ifade etti. Buna çeşitli tepkiler geldi ama bu dönemler gerçekten keskindir. Açıkçası AK Partinin bu kişi hakkında disiplin sürecini işletmesi gerekiyor. Ben referandum öncesinde rejimi değiştirecekler dedim, onlar ise sistemi değiştireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yeni bir devletin kurulması olarak ortaya çıktı. 7 Haziran’da iktidar seçimi kaybetti ve kaybetmeyi kabul etmediler. Ülkeyi bir daha seçime götürdüler. Daha sonra Mayıs ayında ise kendilerine seçimi kazandıran Genel Başkanı değiştirdiler. 15 Temmuz’da ise bu ülke hain bir darbe girişimi ile baş başa kaldı. Darbe girişimin ardından olağanüstü hal ve ülkeyi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması yapıldı. Halk oylamasını kazanmış gösterdiler. Ortaya çıkan sonuçta kaybettiler” ifadesini kullandı.

 

‘’CUMHURBAŞKANININ SORUMSUZLUĞU DEVAM ETMEKTEDİR’’

 

Son olarak Beşiktaş-Konyaspor maçında İzmir Marşı’na yönelik hakaretler karşısında, iktidarın aldığı tavrı eleştiren Öztrak, iktidarın ülkeyi kutuplaşmaya doğru götürdüğünü belirtti. Öztrak “ Cumhurbaşkanının sorumsuzluğu devam etmemelidir. Cumhurbaşkanın yerine vekalet edecek kişinin halkın seçtiği birisi olması gerekiyor. Kuvvetler ayrılığının yeniden güçlendirilmesi gerekiyor. Meclisin idareyi denetleme yetkisinin mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak başkanlık sistemi ile bu ülkenin iyi idare edilemeyeceğini, başkanlık sistemin modern ülkelerde uygulanmayan bir sistem olduğunu söylüyoruz. Beşiktaş-Konya Süper Kupa maçında İzmir marşını söyleyen taraftarlara bir kısım taraftar ‘pkk dışarı’ diye bağırıyor. Ne zamandan beri bu ülkede İzmir marşıyla bu ülkeyi kana bulayan teröristler arasında ilişki kuruluyor. Ülkeyi bu şekilde bölmeyi, kutuplaştırarak siyaset yapmaya kimsenin hakkı yoktur” açıklamasında bulundu. Ardından parti çalışmalarıyla ilgili ilçe teşkilatına bilgiler veren Öztrak ve Ökten buradaki ziyaretini sonlandırarak, Çerkezköy İlçe Teşkilatına geldi.

 

 ‘’ATATÜRK SEVDALILARI OLARAK CUMHURİYETİMİZİ DEVAM ETTİRMEK KONUSUNDA KARARLIYIZ’’

 

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilat ziyaretlerinde Öztrak ve Ökten’i CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Başkanı Engin Camcı ve partililer ile bir grup ziyaretçi karşıladı. Ziyarette ilk konuşmayı CHP Çerkezköy ilçe Başkanı Engin Camcı yaptı. Camcı: “Öncelikle bizleri bugün ziyaret eden Milletvekilimiz Faik Öztrak ve İl başkanımız Recep Ökten’e teşekkür ediyoruz. Çerkezköy ilçe Teşkilatı olarak çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde daha da hızlandıracağız. Bir Ak partili Milletvekili’nin yeni bir devlet kuruyoruz açıklaması çok yanlış bir açıklamadır. Yeni devleti zaten Gazi Mustafa kemal Atatürk kurdu. Kim ne hayal ediyorsa onların bu söylemi hayaldir. Bunların bu söylemi insanlarımızı kutuplaştırma haline getiriyor. Biz örgütümüzle referandum seçimlerinde büyük bir sıkıntılar yaşadık. Bazı yerlerde broşür dağıtırken bizlere bile siz Müslüman değilsiniz diyenler oldu. İşte ülkemiz insanlarının nerelere getirdiğinin bir göstergesidir. Aydınlık bir ülke için bizler insanlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde Atatürk sevdalıları olarak Cumhuriyetimizi demokrasimizi devam ettirmede kararlıyız ve başka türlü devlet içinde kurulmasına karşı çıkacağız” ifadelerini kullandı.

 

‘’ÜZERİMİZE DÜŞEN NEYSE YAPACAĞIZ’’

 

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten de şöyle konuştu. Ökten;“Engin başkanın ve ekibinin bölgede etkin çalışma yaptığını görüyoruz. Yapılacak delege ve parti seçimlerinde de kırgınlıkların en aza indirilerek yapılacağına inanıyorum. Biz her zaman örgütlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet ve Hukukun Üstünlüğünü ve Anayasal üstünlük en üst noktada olduğu bir dönemlerden şimdi yeni bir devlet kurma eylemiyle karşı karşıyayız. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Ülkemizin geleceği için üzerimize düşeni yapmak zorundayız. AK Parti’nin mensubu olduğu geçmiş dönem milletvekili yeni bir ülke kurulacağını söylemesi ülkemizde kutuplaşmaya itmektedir. Bizim birliğe bütünlüğe ihtiyacımız var. Bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz olaylarında ne istediniz de vermedik? diyenlerle aralarındaki bir hesaplaşmada insanlarımız bir birini öldürdü’’ şeklinde konuştu.

 

BİR ÜLKEDE ANA MUHALEFET PARTİSİ 450 KİLOMETRE YÜRÜYORSA O ÜLKEDE SORUN VAR DEMEK

 

Ökten’in ardından konuşan Öztrak, yeni anayasal düzenlemeyi eleştirdi. Öztrak; “Onların yapacakları yeni düzenleme ile Türkiye’nin nereye gideceği belli değil. Cumhurbaşkanı yaptığı işlerden sorumlu olmayacak ama partilidir. Peki sorumluluğu kime yükleniyor. Başbakana. Bu yapıyla Türkiye bir yere gidemez. Bir ülkede Ana Muhalefet Parti Lideri 450 kilometre yürüyor ise o ülkede  önemli bir sorun var demektir. Çanakkale’de ‘Anayasa Kurultayı’ yapacağız. Ülkedeki durum masaya yatırılacak ve bu kurultayda ülkede hukukun üstün kılınması ve demokrasinin devam etmesi için CHP’lilerin demokrasi aşkı ağır basacağına inanıyorum. İzmir Marşını okuyanlara bile artık PKK’lı diyorlar. Demokrasiye inananların Çanakkale’deki Anayasa kurultayında nelerin anayasada olması ya da nelerin olmaması gerekenleri iletsinler onların da fikirlerinin yansıtmaları doğru olacaktır. Türkiye insanı olarak Cumhuriyet için, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün tesisi için büyük bir mücadele gerçekleştirmek zorundayız’’ açıklamasında bulundu. Açıklamaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP İl Başkanı Recep Ökten ilçe teşkilatından ayrıldılar.

 

Haber / Faik Onur KAYA / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10