UKOME'nin kararı başkanları birbirine düşürdü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)'nin 19 Haziran'da aldığı kararla birlikte Atatürk Caddesine Saray ve Kapaklı'dan gelen minibüslerin girilmesine izin verilmemesi CHP

Kapaklı 15.08.2017 19:52:00 0
UKOME

Narin Kavşağında basın mensuplarıyla bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, UKOME’nin aldığı karardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini kaydederken, açıklamanın yapıldığı esnada sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da iki belediye Başkanını şov yapmakla itham etti.

 

“VATANDAŞIN SORUNUNU DİLE GETİRİYORUZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, minibüsçüler saat 14.00’de Narin kavşağında toplanarak UKOME’nin son aldığı kararı eleştirdi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, engellilerin bu uygulamayla birlikte yaşadıkları sıkıntıları da uygulamalı olarak basın mensuplarıyla paylaştı. Mandalı: “Biz hakkımızı ve hukukumuzu aramak adına bir başlangıç aşamasındayız. Bunu da uygulamalı anlatarak nasıl bir konumda olduğumuzu görelim. Saray hattında gelen arkadaşlarımız yolcuyu Narin kavşağında indiriyorlar. Burada inen yolcalar şehir içine nasıl gidecekler. Biz buraya 41 ve 20 nolu minibüslerin haklarını savunmaya değil, vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmeye geldik. Ana artere girmek için bu kadar kestirme yol varken, dönemeçli yolu tercih ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve UKOME’de görev yapanların bu işe duyarlı davranacaklarından da şüphem yoktur” dedi.

 

“YANLIŞTAN DÖNSÜNLER”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tek yön uygulamasını takdir ettiğini kaydeden Mandalı: “Gelişmeleri yerinde incelerken tek yön uygulamasında minibüsler Öztrak Caddesini kullanıyordu. Bununla birlikte mevcut Atatürk Caddesini de kullanmış olsunlar. Atatürk Caddesi tek yönlü gidiş oluyor. O yüzden buradaki arkadaşlarımızın da gidiş yönünün Atatürk Caddesi, dönüş yolunun ise Öztrak Caddesi olmasını istiyoruz” dedi. Komisyonun aldığı yeni güzergahı da basın mensuplarıyla paylaşan Mandalı “ UKOME’deki arkadaşlar güzergahları değiştirmişler. Bununla birlikte merekze ulaşma şansı olmuyor. Atatürk Caddesi çalıştığı zaman mı kestirme olur, yoksa Kipa istikametinden gidip zikzak çekerek eski hükümet konağına ulaşması mı iyi olur. Buradan UKOME Başkanına da seslenmek istiyorum. Buradaki arkadaşların durumunu tekrar değerlendirmeye alsınlar, tekrar eski güzergaha kavuşsunlar. Bu olmadığı takdirde arkadaşlarımız idari mahkemeye başvuracaklar. Bu yanlıştan lütfen geri dönsünler” diye konuştu.

 

“BURADA ALINMIŞ YANLIŞ KARAR VARDIR”

 

Mandalı “Bugün vatandaşlarımızın merkeze ulaşması noktasında sıkıntımızı dile getirmek istiyoruz. Bu iş Nazmi Çoban, Vahap Akay ve İrfan Mandalı’nın işi değildir. Çözülmesi gereken bir güzergah vardır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın mevzuat konusunda vatandaşların istediğini çözmesi gerekiyor. UKOME’nin kararı inandırıcı oluyorsa bizde onlarla olalım. Ama vatandaşlarımız bu güzergah konusunda sıkıntılıdır. Burada Çerkezköy Belediyesinin almış olduğu karar yok, burada yanlış alınmış bir karar vardır. Yanlış olan kararı ise beraber bir şekilde bertaraf etmek zorundayız. Haklı olduğumuz konuyu görsel olarak gösteriyoruz. İsmetpaşa Mahallesinden mavi minibüs resmi bir şekilde o yolcuyu Çerkezköy merkezine getirdiğini görüyoruz. Ama bizim 7 mahallemizdeki yolcularımız ne olacak. Bugün bu kavşakta inen yolcularımızın da can güvenliği yoktur” dedi.

 

“KAZANILMIŞ BİR HAKLARI VARDIR”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte Narin kavşağında toplanan vatandaşlarla bir arada olan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban “Burada kazanılmış bir hak vardır. Kazanılan haklar ise gasp edilemez. Haklı taleplerini getiren taşımacılarımızın yanındayız. Biz Çerkezköy Belediyesinin tek yön uygulamasına değil, UKOME’nin almış olduğu karara karşıyız. Bu kararla birlikte Kapaklı ve Saraylı vatandaşlarımız mağdur oluyorlar” açıklamasında bulundu.

 

“YOLUNU UZATIYORLAR”

 

Basın mensuplarının “ Bu konuyla ilgili çözüm önerileriniz nelerdir? “ sorusu üzerine konuşan Mandalı “ İstanbul ve büyük illerde tek yön uygulaması var. Atatürk Caddesine geliyorsunuz, yolcuyu şehir dışında indiriyorsunuz. Yolcuda en az 2 kilometre yolu yürüyerek gidiyor. Yürütmek istemiyorsanız ise bu güzergaha dönmeniz gerekiyor. Minibüsler yolunu ise üç misli uzatıyorlar. Sarı minibüslerin ve Kale Birliklerin yeni güzergahlarında ise yolcu yok. Kısacası bu arkadaşlarımız M plakalıların güzergahını kullanıyorlar. O yolcu burada indikten sonra Çerkezköy’deki ihtiyacını ise nasıl karşılayacak. Bu kararı alanlar bizimle gelip tartışsalar ve ortak şekilde hareket etseydik bu sorun olmayacaktı. Bu karar değiştiği takdirde hem yol kısalacak hem de Saray-Kapaklı’dan gelen vatandaşlar kolay şekilde yerine ulaşacak” diye konuştu.

 

“BİRBİRİMİZİ ANLAMAK GEREKİYOR”

 

Basın mensuplarının “ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın şehir dışındayken bu açıklamayı yapıyorsunuz. Hedefte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var. Bu konuyla ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşmeniz oldu mu? “ sorusu üzerine Mandalı “ Buradaki yetki Vahap Akay, İrfan Mandalının değil. Birbirimizi ise çekiştirmememiz gerekiyor. Yerinde çözümü noktasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere UKOME’de yerinde çözümü noktasında hareket etmeleri gerekiyor. Bu karar Saray ve Kapaklı’ya danışılmadan alınmış. Bu yanlıştan UKOME’nin bir an önce dönmesi gerekiyor. Bu karardan vazgeçilmediği takdirde konuyu da yargıya taşıyacağız. Biz burada minibüsler para kazansın demiyoruz, vatandaşlarımız mağdur olmasın diyoruz. Adaletli bir şekilde karar almak istiyorsan bu sorunu halledeceksin. Bu işi gerçekten sonuca vardırmak istiyorsak birbirimizi anlamak zorundayız. Birbirimizi anlarken sükunetli bir şekilde birbirimize saygı duyacağız. Bu işte de herkes kazançlı olacak” dedi.

 

“AĞAÇ KÖKLERİNE KORNA ÇALIYORLAR”

 

Narin Kavşağından ayrılan Başkan Mandalı ve vatandaşlar daha sonra araçlarıyla birlikte yeni güzergahlar olan BSH kavşağında ve Narin Caddesinde incelemelerde bulundu. Bu güzergahlardan geçen minibüsçülerin ağaç köklerine korna çaldığını kaydeden Mandalı “ UKOME Daire Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bu güzergahları görmeden çıkartmışlardır. Eğer bu güzergahları görselerdi bu rutu çizme hakkına sahip olmayacaklardı. UKOME de duyarlı bir şekilde gördüğü takdirde yanlıştan dönme şansı olacak. Kapaklı’dan gelen minibüsler Narin Caddesinden Kartal Sokak’a, Kosvalı Sokak ve bulvardan Eski Hükümet konağının oradan güzergahlarını gerçekleştirmiş oluyorlar.Burada hem yol uzuyor hemde Kapaklı ile Saray’dan gelen yolculara da hizmet etmemiş oluyoruz. En geç bu ay sonuna kadar Ulaştırma Komisyonu Başkanlığı olağanüstü toplantı yapması gerekiyor. Bu sorunu çözmezlerse hukuksal anlamda hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Buradaki uygulama yanlıştır, yanlış uygulamayı çözümleme noktası da yine bizleriz” dedi.

 

AKAY KISA CEVABI İLE TARİH VERDİ

 

Şehir dışında olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kendisi gibi Cumhuriyet Halk Partili olan Saray ve Kapaklı Belediye Başkanlarının basın toplantısı yapmasına sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ı şov yapmakla suçlayan Vahap Akay “Çerkezköy ilçesi sınırlarında Kapaklı ve Saray belediye başkanları öncülüğünde yapılan açıklamalar kamuoyunu yanıltıcı yalan yanlış bilgi ve ifadelerle doludur. 3 yıldır kendi ilçelerindeki ulaşım mağduriyetlerine ses çıkarmayıp Çerkezköy'de şov yapanlara cevabımı 21 Ağustos 2017 saat 14.00'da ki basın toplantısında cevap vereceğim. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10