"İdam konusunda CHP ile irtibat halindeyiz"

Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün ile birlikte Çerkezköy'e gelerek STK'lar ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şent

Çerkezköy 16.08.2017 12:45:00 0

ESNAF ODASINI ZİYARET ETTİLER

 

Dün sabah saatlerinde AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte Çerkezköy’e gelen Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ilk olarak Enesler İmam Hatip Ortaokulunda incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge ve partililer ile birlikte Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı ziyaret etti. Ziyaretten ötürü misafirlerine teşekkür eden Bozdağ “ KOSGEB’ten Çerkezköy esnafı olarak 30 bin TL’lik bir destek aldık ve bundan da toplam bin 250 esnafımız yararlandı. Bu desteklerde birlikte piyasalarda hareketlendi” dedi.

 

“İMAR SIKINTILARIMIZ VAR”

 

Tarım yönünden Çerkezköy’ün yetersiz kaldığını, sanayi yönünden ise zengin olduğunu kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge “ Son yıllarda artan nüfus ile birlikte Çerkezköy’de bir dizi sorunlar yaşanıyor. Şehir merkezimiz bu nüfusa yetmiyor. İmar alanı sıkıntıları da baş gösteriyor.Çerkezköy’ün toprağı yok. İstanbul sınırı imar alanına dayandı. İstanbul'un bir uydu ilçesi gibi Çerkezköy duruyor. Bütün firmaların fabrikaları Çerkezköy’de. Kızılpınar Mahallemizin nüfusu 40 bine yaklaştı" açıklamasında bulundu.

 

“TOPU BİZE ATIYOR”

 

Çerkezköy’de devam eden dere yatağı ıslah çalışmaları hakkında da Şentop’a bilgi veren Öge “ Dere için kamulaştırma yapılmadı. Bu kamulaştırmayı ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sarkıtıyor. Bu projeye 56 milyon TL bütçe gerekiyor. Devlet Su İşleri de kamulaştırma yapılmadan biz burasının ıslahını yapamayız diyor. Yerel yönetim de topu bize atıyor. İlçe Belediyesi 'bunu kim yapıyorsa' yapsın diyor" diye konuştu.

 

“SORU ÖNERGESİ VERECEKLER”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin 1 buçuk milyar TL olduğunu kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “ 56 milyon lira devede kulak. İmkan var ama değerlendirmiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulalı 3.5 sene oldu ama üç tane iş yapamadı. Böyle olduğu zamanda büyük bir yağmurda ise sorumlusu kendileri olacak” dedi. Yel’in konuşmasının ardından Şentop’ta bu konuyla ilgili soru önergesi vereceklerini kaydetti.

 

“EN AZ HİZMET ALAN İLÇEYİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Çerkezköy’e bütçesinden gerekli desteği de vermediğini kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge “ Pınarça deresi tarafında Devlet Su İşleri çalışma yaparak bir nebze olsa sorunu giderdi. Ama bu çalışma gerçekten yeterli değildir. Hallaçlı tarafından gelen su ilk olarak Çorlu’ya daha sonra ise Ergene’ye bağlanıyor. Büyükşehir Belediyesinden Çerkezköy Belediyesi hak ettiği desteği alamıyor. Çerkezköy en az hizmet alan ilçedir. Su zamları meselesi ise ilçede çok tepki aldı. Bu konuda vatandaş gerçekten çok mağdur. Büyükşehir Belediyesi başka ilçelere 40 derslikli okul yaparken, hızla nüfusu artan ilçe olan Çerkezköy’e ise 25 derslikli okul yaptı” dedi.

 

“İDARİ YARGI SÜRECİNİ BAŞLATACAĞIZ”

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odasından ayrılan AK Partili heyet daha sonra ise Çerkezköy Belediyesinin arka tarafında bulunan kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet eden heyet burada vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Su faturalarında artan zamlar nedeniyle şikayet eden vatandaşlara cevap veren Şentop, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hakkında adli yargı sürecini başlatacaklarını ifade etti.

 

“CHP İLE İRTİBAT HALİNDEYİZ”

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından siyaset kulislerinde sık sık gündeme gelen ‘İdam’ konusu hakkında açıklamalarda bulunan Şentop “ MHP ile idam konusunda hemfikiriz fakat oylarımız yeterli olmuyor. CHP'nin desteğine ihtiyacımız var ve CHP ile irtibat halindeyiz. CHP'den destek gelmemesi durumunda tekrar bir referanduma gidebiliriz" diye konuştu. AK Partili heyet daha sonra ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10