Ayçiçeği alımları başladı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin 2017 yılı Ayçiçeği alımlarına Çerkezköy'de önceki gün başlandığı belirtildi.

Çerkezköy 17.08.2017 19:49:00 0
Ayçiçeği alımları başladı

Ayçiçeği alımlarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Kooperatif Başkanı Nafis Ünal; “Alımlar tarlada ürün kalmayıncaya kadar devam edecek. İlk gün alımlarımız 6 ton olarak gerçekleşti ve üç günde 28 tona ulaştık. Alımları duyan üreticilerimiz alım merkezimiz Yanıkağıl’a akın etmeye başladı.

 

İLK ÜRÜN GETİRENE 18 LİTRELİK YAĞ ÖDÜL OLARAK VERİLDİ

 

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, 2017 yılı Ayçiçeği ürün alımlarına önceki gün başlanıldığını belirterek, “Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi olarak 2017 hasat yılı Ayçiçeği ürünü alımlarına, kooperatifimizin alım merkezi ve aynı zamanda silolarımızın bulunduğu Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi’nde başladık. Bu yılın ilk ürününü Kapaklı Karlıköy Mahallesi’nden Sadettin İçcan toplam 6 ton olarak teslim etti. Her yıl olduğu gibi bu yılda ilk ürünü teslim eden üreticimize kooperatif olarak ödüllendirdik. Kooperatif ortağımız olan ve ilk ürünü teslim eden Sadettin İçcan’a 18 kilogramlık ayçiçeği yağı ile ödüllendirdik” dedi. Ünal, alımların tarlada ürün kalmayana kadar devam edeceğini de belirtti.

 

‘’BU YIL ÇOK DAHA FAZLA REKOLTE BEKLİYORUZ’’

 

Başkan Nafis Ünal, bu yıl önceki yıllara göre çok daha fazla rekolte elde edeceklerine inandığını da belirterek, “ Bu yıl hava koşullarının beklenenden çok daha iyi gitmesi ve yağışlarında zamanında ve bol olması biz çiftçileri, oldukça sevindirdi. Bu hava koşullarının iyi gitmesi rekoltemizin de beklentilerimizin üstünde olacağının bir göstergesi oldu. Bu nedenle ilk hasada baktığımızda dekara 200-220 kilogram bir ürün elde edildiğini gördük. Ancak tahminimize göre bundan sonra ürün teslim edecek olan ortaklarımız dekara en az 230-250 kilogram ürün alarak teslim edeceklerini tahmin ediyoruz. Geçen yıl ilk alımlar başladığında dekar başı 150-180 kilogramdı, sonra 200 kilogram ve 210 kilograma kadar çıktı. Geçen yıl hava koşulları bu yıla baktığımızda bu kadar yağış yoktu. Bu yıl geçen yıla göre çok daha fazla rekolte beklentimiz de bu yıl dediğim gibi hava koşullarının çok iyi gitmesi oldu ve bu yıl önceki yılında rekorunu kırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10