Başpehlivan Edirne'den çıktı

Kapaklı Belediyesi tarafından Sünnet şöleni etkinlikleri kapsamında yapılan Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde kazanan eski Kırkpınar Başpehlivanlarından Şaban Yılmaz oldu.

Kapaklı 21.08.2017 20:32:00 0
Başpehlivan Edirne

Zafer sevincini yaşayan Yılmaz, ‘’Bu sene Kırkpınar’da başpehlivanlık Antalya’ya gitti. Allah nasip ederse seneye biz almayı ümit ediyoruz. Vücudumuz el verdiği sürece güreş tutkumuz devam edecektir. Bizi burada destekleyen tüm halkımıza ve iş adamlarımıza teşekkür ederim’’ dedi.

 

Güreşlere Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş,  Sivil toplum örgütleri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kıran kırana geçen güreş müsabakaların finalinde Kırkpınar eski Başpehlivanlarından Şaban Yılmaz finaldeki rakibi Hamza Köseoğlu’nu yenerek Kapaklı Er Meydanında Başpehlivan oldu. Kapaklı'nın yeni güreş ağası yapılan açık artırmada 59 bin TL ile Kasımoğlulları İnşaat sahibi iş adamı Salim Vuran oldu.

 

‘’TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

 

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Hepinize bugün burada toplandığı için teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ilçemiz belde olmaktan yükselen bir ilçe ve bu nedenle biz yeterli ödenekleri alamıyoruz. Ben açık konuşayım aslında bu sene böyle bir etkinlik yapmayı planlamıyorduk fakat değerli iş adamlarından Bilal Acar yanıma gelerek böyle bir etkinliği yapmam konusunda beni destekleyeceklerini söylediği için yaptım. Ben buradan sesleniyorum değerli Kapaklılı hemşerilerim ve iş adamlarının da bu tarz etkinliklerin devam etmesini istiyorlarsa, hepimiz bu taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bugün burada emeği geçen herkese ve siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum’’ sözlerini kaydetti.

 

‘’NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! DİYORUM’’

 

Organizasyona katılım sağlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, güreşin 650 yıllık bitmek bilmeyen bir gelenek olduğundan ve öneminden şu sözlerle bahsetti; ‘’Güreş bizim için bir spordan ötesi. Güreş bu topraklarda ülkeler yıkılsa da şehirler değişse de devam eden bir gelenek. Güreş Türkiye’dir. 650 yıllık bu geleneğimizin sürdüğü bu topraklarda bu organizasyonu sağlayan ve bu geleneği Kapaklı’da da yaşatan herkese teşekkürlerimi sunarken, Ne Mutlu Türküm Diyene diyorum ve hepinize iyi şenlikler diliyorum’’

 

AĞALIK 59 BİN TL’YE GİTTİ

 

Düzenlenen güreşlerde iş adamları destek amaçlı ağalık sandalyesine oturdu. Tam 30 ağa adayının katıldığı yarışta geçen senenin ağası Yakup Torun sonlara doğru yarıştan çekilirken, Kasımoğulları İnşaat ve Hafriyat’ın sahibi Salim Vuran ve Sinoplular Dernek Ağası Halil İbrahim Demirel’in sona kaldığı ağalık yarışını Salim Vuran tam 59 bin TL’ye kazandı. Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinliğinin ağası olan Salim Vuran;‘’Katılan, destek olan herkese teşekkür eder, başpehlivanımız Şaban Yılmaz’ı da tebrik ederim’’ dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10