Saray, dünya ülkelerini festivalde ağırladı

Saray Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Geleneksel 5. Uluslararası Kültür, Sanat ve Barış Festivali sonra erdi.

Saray 22.08.2017 19:24:00 0
Saray, dünya ülkelerini festivalde ağırladı

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivalde 6 ülkenin temsilcileri katıldı.Endonezya, Kolombiya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna’dan gelen misafir ülkelerin dans gösterileri büyük ilgi gördü.

 

ATATÜRK KOŞUSU HEYECANA SAHNE OLDU

 

Festival kapsamında Atatürk’ün Trakya Manevraları sırasında Saray’a geliş yıldönüme denk gelmesi festivale ayrı bir hava katarken, 19 Ağustos’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Saray’a gelişinin 80. yılı da çeşitli etkinliklerle anıldı. Aynı gün, bu yıl ilki gerçekleştirilen Atatürk Koşusu’ndaki beş ayrı kategoride yarışmalar düzenlendi.

 

ŞİİR DİNLETİSİ, BİSİKLET ŞENLİĞİ VE FOTOĞRAF SERGİSİ İLE SARAY, DOLU DOLU BİR FESTİVALİ GERİDE BIRAKTI

 

Festival kapsamında sahneye çıkan ve Saray Belediyesi’nin onur konuğu olarak festivale katılan Enver Ercan şiir dinletisi etkinliğinde şairler kendi şiirlerinden çeşitli örnekler seslendirdiler. Yine festival etkinlikleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen bisiklet etkinliğine bölgeden çok sayıda bisiklet kulübünün katılımıyla büyük bir organizasyon gerçekleştirildi. Yaklaşık 600 bisikletli, “Hayata pedal çevir” sloganıyla Saray’dan Laladere mesire alanına hareket etti. Trakya’daki kırsal yaşantının 20. yüzyıldaki yansıması niteliğini taşıyan “Küçükyoncalı’nın Geçmişine Yolculuk” konulu fotoğraf sergisi festivalin kültür ayağını tamamlayan önemli çalışmalardan biri oldu.

 

GELECEK YIL ÇITAYI DAHA YÜKSEĞE ÇIKARACAK

 

Ahmet Selçuk İlkan, TRT Türk Sanat Müziği Sanatçıları Sami Aksu ve Necmettin Yıldırım, Grup 39 Roman Orkestrası, Süleyha & Blues of Rumeli’nin yanı sıra Şef Salih Demirci yönetimindeki Saray Belediyesi müzik gruplarının konserleri de festivale renk kattı. Festival’de konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban kültürün, sanatın ve barışın önemine vurgu yaparak uygar bir dünya için bu uğurda mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. İnsana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu belirten Başkan Nazmi Çoban, önümüzdeki yıl Saray Belediyesi’nin kuruluşunun 100. yılı olduğunu anımsatarak beş yıldır uluslararası alanda sürdürdükleri bu başarılı organizasyondaki çıtayı gelecek yıl çok daha yukarı çıkartacaklarının müjdesini verdi. Çeşitli kuruluşların ve siyasi parti temsilcilerinin iyi dilek mesajları gönderdikleri festivale Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da özel bir tebrik göndererek organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10