Ergene'de çalışmalar titizlikle tamamlandı

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde ve hijyenik ortamlarda kesmesi için belediyeler kurban satış ve kesim yerlerinde çalışmalarını birer birer tamamlıyor.

Ergene 23.08.2017 19:32:00 0
Ergene

Dün de Ergene Belediyesi Kurban Bayramı için Ergene genelinde 4 ayrı noktada kurban kesim alanlarını belirledi. Sağlık Mahallesi'nde bulunan eski futbol sahası kurban satış alanının yanı, Ulaş Mahallesi Belediye Garajı, Ahımehmet Mahallesi kesim alanı ve Velimeşe Mahallesi'ndeki mezbaha olarak belirlenirken, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için kurban kesim yerlerindeki tüm kurbanlıkların veteriner hekim kontrolünde gerçekleştirileceğinin bilgisi kaydedildi.

 

‘’VATANDAŞLARIMIZ OLASI YARALANMALARA KARŞI DİKKATLİ OLSUNLAR’’

 

Sağlık Mahallesi eski futbol sahasında kurulan küçükbaş ve büyükbaş hayvan satış alanlarının tahsis işlem müracaatları Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi belediye olarak bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. İlçe sınırları içinde dört ayrı yerde kesim alanı tespit edildiğini ve bu yerlerde gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten başkan Yüksel, vatandaşları sahte ve işinde ehil olmayan kasaplara karşıda uyarırken "Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan bu günlerde vatandaşlarımız olası yaralanmalara karşı dikkatli olmalıdır. Bu anlamda kurban kesimleri gerçekleştirilirken üzücü olayların yaşanmaması için bıçak yaralanmalarına karşı daha dikkatli olunmalıdır. Zabıta personelimiz bayram süresince vatandaşlarımıza gerekli kolaylıkları sağlayacak" açıklamalarında bulunarak, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10