Kurbanlık alacaklar dikkat!

Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından Çerkezköy'de kurulan hayvan pazarında yapılan bir dizi incelemeler neticesinde kurbanlık olamayacak kadar küçük hayvanlar bulundu.

Çerkezköy 24.08.2017 20:01:00 0
Kurbanlık alacaklar dikkat!

2 yaşını doldurmamış ve dinen kesilmesi sakıncalı görülen hayvanlar, komisyon tarafından mavi sprey boya ile boyanarak vatandaşların dikkatli olması sağlanıyor.

 

Kurban satışlarının zirve yaptığı şu günlerde dinen ve hayvancılık gereği kesilmesi doğru bulunmayan 2 yaş altındaki hayvanlar kurban pazarında satılmak üzere hazır vaziyette bulundu. Komisyonun yaptığı incelemelerde aynı zamanda vatandaşlar bilgilendirilirken, henüz kapak atmamış yani süt dişi düşmemiş ve 2 yaşını doldurmamış hayvanların alınmaması gerektiği aktarıldı.

 

Hayvanların kesime uygunluğunu denetleyen Çerkezköy Kurban Hizmetleri Komisyonu yetkilileri, kesim için uygun olmayan kurbanlıkları mavi sprey ile boyayarak, kurban vasfına uygun olmadığını belirtiyor. Maviye boyanan hayvanların alınmaması gerektiğini vatandaşa aktaran komisyon üyeleri, kalıcı uyarılarda bulunmak amacıyla kurban pazarının belirli alanlarına afiş asacak.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan 30103 sayılı tebliğde de kurban hizmetlerinin uygulanışına dair yer alan tebliğde 2 yaşını doldurmamış, kurban vasfını taşımayan hayvanların satış yerine alınmayacağı, aksi taktirde tespit edilen hayvanları X işareti ile belirleneceği ifade edilmişti.  Ayrıca kurbanlık alacak vatandaşların daha dikkatli olmaları adına Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geliştirdiği yeni uygulama "Haysag"ı akıllı telefonlarına yükleyerek küpe numarasını ilgili bölüme yazarak hayvanın şeceresine bakabilirken, uygunluğu da denetlenmiş oluyor.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10