Akay: Şentop'un teşekkür etmesi gerekirdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gündeme dair Çerkezköy Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 25.08.2017 19:39:00 0
Akay: Şentop

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy'de bir dizi ziyaretlerde bulunan AK Parti Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un ve partililerin Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi ile ilgili eleştirilerine anlam veremediğini kaydeden Akay, 38 kilogramlık yağışta Çerkezköy’ün ne hale geldiğini, 56 kilogramlık yağışta ise Çerkezköy’de herhangi bir sorun yaşamadığını gördüler. Dönüp bununla ilgili TESKİ’ye teşekkür etmeleri gerekiyor” dedi.  Şentop’un eleştirmek yerine yatırımlara omuz vermesi gerektiğini kaydeden Akay; “Karayolları iki yıldır tepe girişini ben yaparım dedi, ama halen yapmadı. Projesi hazır olmasına rağmen, İl Koordinasyon toplantısında dile getirmemize rağmen ses yok. Yerel yönetimler görevini yapıyor, kurumlar üzerine düşeni yapsın” dedi.

 

YASAYI DEĞİŞTİRELİM

 

Gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşlarla bir kahvehanede bir araya gelen Şentop'un çevredeki vatandaşların su faturalarının kabarık geldiği yönündeki şikayetlerini dinlemesi üzerine etrafındaki yetkililere talimat vermesi üzerine, Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine idari dava açacaklarını bildirmesi üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuya açıklık getirdi. Su faturalarının ilçe belediyesini doğrudan bağlamadığını ve yasa gereği katı atık bedelini almak zorunda olduklarını ifade eden Akay, "O zaman yasayı değiştirelim, katı atık bedelini vatandaştan almayalım" dedi.

 

TESKİ'YE TEŞEKKÜR ETMELERİNİ BEKLERDİM

 

Şentop'un ziyaretleri esnasında metrekare başına ilçeye düşen 56 kilogramlık yağışın ilçeyi ne derece etkilediğini sorması üzerine partililerden 'yağış düştü, bazı yerlerde sorun oldu ama eskisi gibi çok ciddi manada sorun yaşanmadı' cevabını değerlendiren Başkan Akay, "Sayın Şentop'a böyle bir cevap veriyorsanız, dönüp TESKİ'ye teşekkür etmeniz gerekir.  56 kilogramlık yağışta birkaç noktada sorun yaşansa da ciddi manada bir sorun yaşanmadı. Bu durumda sözleri havada kalmış, dönüp bir Allah razı olsun demelerini beklerdim. 2012 ve 2014 yılında metrekareye düşen 38 kilogramlık yağışta Çerkezköy'ün ne halde olduğunu herkes hatırlıyor. Geldiğimiz nokta, TESKİ'nin başarısını gösteriyor" dedi.

 

ISLAH ÇALIŞMALARINA DEĞİNDİ

 

2014 yılında meydana gelen sel felaketine değinen Akay, daha sonra yapılan çalışmaların zorluk sürecini dile getirdi. DSİ ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ekipmanlarını rica minnet getirtip, Çorlu Deresi'nde ıslah çalışmalarının yürütüldüğünü ve derenin kenarlarının kırılarak genişletildiğini ve bu sayede artık Çorlu Deresi'nin taşkın riskinin çok düşük olduğunu vurgulayan Akay, "Çorlu Deresi'nin ıslahı konusunda, Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma yaparak 2 milyon TL'yi üstlendi. Ambardere'nin arkasındaki köprünün dibinden başlayarak, Kızılpınar Mahallesi'nin ikinci ışıklarındaki köprüsüne varana kadar bu alanda bir ıslah çalışması başlıyor. Büyükşehir yetkiyi DSİ'ye verdi. Hadi yap arkadaş yap da biz de bir nefes alalım. Yap da bu rezillikten kurtulalım neyi bekliyorsun? Her kurum üzerine düşeni yapmalı" ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIM HAMLESİNE KALKTI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çerkezköy'de son dönemlerde ciddi bir yatırım hamlesine kalktığını kaydeden Akay, yine Şentop'un ziyareti esnasında söylenen 'Çerkezköy hak ettiği yatırım alamıyor' söyleminin kendisine ait olduğunu ifade ederek, "Kimse o söylemi üzerine alınmasın. Büyükşehir Belediyesi'nin kurulduğu ilk yıl dahi bu söylemi dile getirdim. O dönem Büyükşehir kendi partimiz de olsa eleştirdik. Ama bugün yaptığı yatırımları da görmezden gelmeyeceksin" diye konuştu. Öte yandan Akay, TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nin Çerkezköy'de yaptığı yatırımların kalem kalem hesaba katıldığında alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra Kent Park, dere ıslah çalışmaları, yarım olimpik yüzme havuzu, kültür merkezi projelerinin 120 milyonun üzerinde bir rakama tekabül ettiğini dile getirdi. Ayrıca Akay, Çerkezköy'e Tepe istikametinden giriş ve Bağlık Mahallesi viyadüğünün de maliyetleri arttırdığı ifade etti.

 

KARAYOLLARI NEYİ BEKLİYOR?

 

"Madem kendisini de buralı hissediyor Tekirdağ için bir şeylerin güzel gitmesini istiyor, o zaman Mustafa Şentop gelip buradaki yatırımlara bir omuz versin" diyen Başkan Akay, Karayolları 2 yıldır tepe girişini "Ben yaparım" dedi, ama yapmadı. Projesi her şeyi hazır. İl Koordinasyon toplantısında dile getirdik ama hala ses yok. Önümüzdeki temel atma töreninde herkese teşekkür edeceğim, gönül ister ki DSİ de Karayolları da gelsin işlerini yapsın onlara da Allah razı olsun diyelim. Bugün Kapalı Spor Salonu'nun durum içler acısı. 2016 yılında gelin tadilat yapalım dediğimizde yok dediler. Yazık bu milletin parasına" diye konuştu.

 

ASBEST BORULAR TARİH OLACAK

 

Çerkezköy'ün içme suyu hattının ciddi oranda değişeceğini kaydeden Akay, İller Bankası'nın projelendirme ihalesine çıktığını kaydetti. Akay “İller Bankası, projeniz hazır hale geldi diyecek ve 4 ay sonra asbest borular değişecek. Yapılan yatırımlar ortada, Kadir Başkan'ın hakkını teslim etmek gerekiyor” dedi.

 

TREDAŞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ARASINI AKAY BULDU

 

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde gündeme gelen Havuzlu Kavşağın akıbeti hakkında açıklamalarda bulunan Akay, "Orasının sorumluluğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde. Yıkılmasını bizler de istiyoruz ama tasarruf onların dedi. Namık Kemal Bulvarı’nda yapılan çalışmalara da değinen Akay, "Namık Kemal Bulvarı 3 kilometrelik bir yol, bunlar işi yapacağız dediler ama savsakladılar. TREDAŞ ile yazışmalar vardı, elektrik direklerini alta alsınlar dendi. TREDAŞ bozum bedeli istedi büyükşehir ise işi yapmaktan vazgeçti. Biz yine araya girdik ve hallettik. Namık Kemal Bulvarında' çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor, elektrik hatları yer altına alınıyor" dedi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL FESTİVAL DÜZENLENECEK

 

Çerkezköy'de festival düzenlenip düzenlenmeyeceği sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Akay, "Önümüzdeki yıl inşallah festival düzenleyeceğiz. İnsanların toplanabilme alanları yok. Kapalı otopark üzerinde yapıyoruz ama orası biraz dar, her etkinliği kaldırmıyor. Adnan Kahveci parkı güzel bir kıvama geldi, Köprü ayaklarında bazı düzenlemeler ve ışıklandırmalarımız devam ediyor. Bayramdan sonra kent park çalışmalarının diğer kısmı devreye girecek. Diğer yandan pazara başladık, haliyle yoğun bir tempo içerisinde işleri ilerletiyoruz. Önümüzdeki sene Temmuz ayında Kent Park'ın açılışını yapıp Ağustos ayında festival düzenleyeceğiz" diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10