Malkara'da bir günde iki açılış gerçekleştirildi

Malkara'da Karaidemir Mahallesi Camii'sinin açılışı ve TESKİ tarafından yapılan yeni içme suyu isale hattı temel atma töreni yapıldı.

Malkara 27.08.2017 19:14:00 0
Malkara

Düzenlenen törene; Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin, Malkara İlçe Müftü Vekili Süleyman Pek, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri Cem Özkan, Ali İhsan Uslu, Hüseyin Vasfi Güner, Nuran Başkütük, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Karaidemir Mahallesi Camii'nin Açılışı ve Yeni İshale Hattının Temel Atma Töreni saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşının okunması ile başlayan programda Karaidemir Mahalle Muhtarı Hüseyin Turhallı, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin'in konuşmalarının ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Malkara'nın alt ve üst yapı eksikliklerini tamamlamak için çalışırken bir taraftan da sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılamak için çalışıyoruz. Malkaramız da Organize Sanayi Bölgesinde yine bir hayırsever tarafından yapılacak bir cami inşaatımız olacak. Camiatik Mahallesinde başlamış bir cami inşaatımız var. Umuyorum onun da kısa bir süre içinde temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Onları da kazasız belasız bitirerek Malkara'da inanan tüm Müslümanlara hizmet etmesini temenni ediyorum. Bu caminin temel atma töreninde ben aday adayı olarak bulunmuştum. O zaman Kadir Başkanımızda aday adayıydı yerel seçimlerden önce bir temel atma töreni gerçekleştirmiştik. Bugün sizlerin verdiği güçle destekle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kadir Başkan İlçe Belediye Başkanı olarak mahalle camiini açmak bizlere nasip oldu. Emeği geçen eski muhtarımızdan, yeni muhtarımızdan, eski il genel meclis üyemizden, tüm köy halkından, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Umuyorum ki Allah katında da bu camide yapılan ibadetler kabul görür. Hepinize tekrar saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.

 

‘’MALKARA YAPILAN YATIRIMLARLA KABUK DEĞİŞTİREN BİR İLÇE OLDU’’

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un konuşmasının ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Ne mutlu bize ki İslam dinine mensubuz ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Dünya bilsin ki; İslam dini asla terörle bağdaştırılamaz. Peygamberimizin Veda Hutbesi okunduğunda dünyanın ilk İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olduğu görülecektir. Veda Hutbesinde siyahın beyaz, beyazın siyaha üstünlüğü olmadığı, üstünlüğün takvada olduğu söylenir. Kıyamet koparken bile ağaç dikin diyen bir dini terörle bağdaştırmak ne kadar kötü.  Bu vesile ile bize laikliği armağan eden ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Bugün bir arada olmamızın bir diğer güzel nedeni de Karaidemir'in su hattı çalışmasının başlamış olmasıdır.  Görev süremizin sonuna kadar Malkara ve diğer tüm ilçelerimiz için durmadan çalışacağız. Malkara yapılan yatırımlar ile kabuk değiştiren bir ilçe oldu. Bütün hizmetlerimiz Malkaralılara hayırlı olsun" dedi. Konuşmaların ardından Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin'in okuduğu duaların ve getirilen tekbirlerle Karaidemir Mahalle Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10