Meydana dikilen Atatürk heykelini, Semetli halkı bağrına bastı

Süleymanpaşa Belediyesi köyden mahalleye dönüşen Semetli'de meydan düzenlemesini tamamladı. Düzenlemeler kapsamında Semetli meydanına dikilen Atatürk Heykeli mahalle sakinlerinin beğenisini kazanırken, heyk

Süleymanpaşa 27.08.2017 19:15:00 0
Meydana dikilen Atatürk heykelini, Semetli halkı bağrına bastı

‘’59 KÖYÜMÜZÜN VARLIĞININ DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ’’

 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, cumhuriyetin değerlerine, Atatürk’ün mirasına sahip çıkma vurgusu yaptı. Köylerin tüzel kişiliklerinin geri verilmesi talebini tekrarlayarak konuşmasına başlayan Eşkinat, “Biz Süleymanpaşa Belediyesi olarak isimleri mahalle de olsa köy kimliklerini koruyarak 59 köyümüzün varlığının devam etmesini savunuyoruz. Eğer Atatürk’ün de dediği gibi köylü milletin efendisi ise, köylüyü var etmeliyiz ki tarım var olsun, tarım var olsun ki bu ülke kalkınsın,” diye konuştu.

 

‘’ATAM KÖYÜMÜZE HOŞ GELDİN’’

 

Semetli sakinlerinden Atatürk anıtına çiçek bırakan bir vatandaşın çiçeğe iliştirdiği notu okuyan Eşkinat, Atatürk’ün bıraktığı mirasa sahip çıkanların hala var olduğunu vurgulayarak, “Bu toprakların sahipleri, Atasına sonuna kadar bağlıdır. Bu topraklarda yaşayanlar asla Atasını unutmaz. Onun ilkelerine ve devrimlerine sonuna kadar bağlıdır ve öyle nesiller yetiştirir. Bu ülke o ilke ve devrimlerle yükselmeye devam edecektir. Bu ülkenin kadınları, Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği kadınlardır. Bu ülkenin gençleri, Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği gençlerdir. Asla ve asla moralimizi bozmayız. Çünkü yapmamız gereken işler için gereken enerji damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bir hemşerimiz anıta çiçek getirmiş. Çiçeğin üzerinde bir not var. Şöyle yazıyor: Atam köyümüze hoş geldin. Sen rahat uyu, Türk gençliği izinden geliyor. İşte bizim insanımız bu. Şimdi Semetli Meydanı’ndan sesleniyorum. Semetli’den, Süleymanpaşa’dan, Tekirdağ’dan, Trakya’dan Ankara, Türkiye duysun. Asla da unutmasın,” ifadelerini kullandı.

 

EŞKİNAT MÜJDEYİ VERDİ

 

Köy meydanı düzenleme ve Atatürk anıtı projelerinin süreceğinin altını çizen Eşkinat, “Semetli Meydanımız ve Atatürk anıtımızın açılışı için buradayız. Önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki ay, bir başka köyümüzde yine bir meydanımız ve anıtımızla bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dönemimizin sonuna kadar da gücüm yettiğince bu çalışmalar devam edecek. Önümüzdeki ay Naip Köyü’nün meydanını açacağız. İnşallah orada da hep birlikte oluruz. Bize bu ülkeyi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Meydan düzenlememiz ve anıtımız Semetli Mahallemize hayırlı olsun,” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

ANITIN AÇILIŞINI GAZİLER VE SEMETLİ HALKI BİRLİKTE YAPTI

 

Eşkinat’ın konuşmasının ardından Atatürk anıtının açılışı gerçekleştirildi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, meydan düzenlemesi ve Atatürk anıtının açılışını, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Semetli ve civar mahallelerin muhtarları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi üyesi Tekirdağlı gaziler ve Semetli halkı ile birlikte gerçekleştirdi. Açılışın ardından Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi tarafından törene katılan Semetli Mahallesi halkına pilav-ayran ve lokum ikram edildi. Tören tüm mahallelilerin Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10