İşgüzarlığın faturası 16 saat

Çerkezköy İstasyon Mahallesi Üründül Sokak üzerinde Doğalgaz ekiplerinin terfi merkezi önünde yaptığı çalışmalarda ana isale boru hattının patlatılması sonucu mahalle 16 saat boyunca susuz kald?

Çerkezköy 28.08.2017 19:26:00 0
İşgüzarlığın faturası 16 saat

Gün boyunca yapılan çalışmaların ardından mahalleye dün saat 15.00’de su akışı sağlandı.

 

VATANDAŞ DERİN NEFES ALDI

 

İstasyon Mahallesi Üründül Sokak üzerinde ana su borusunun patlaması, mahallenin 16 saat boyunca susuz kalmasına yol açtı. Doğalgaz ekiplerinin alt yapı çalışmaları kapsamında Üründül Sokak üzerinde yaptığı çalışmada kepçe operatörü tarafından yanlışlıkla mahalleye giden ana isale su hattı borusu patlattı. Borunun patlamasıyla birlikte Üründül Sokak'ta birçok nokta adeta sular altında kalırken, yaklaşık olarak 16 saat boyunca hattın ulaştığı İstasyon Mahallesi'ne su akışı sağlanamazken, susuz kalan mahalleli ise bu duruma tepki gösterdi. TESKİ’ye bağlı ekiplerin gün boyunca yaptığı çalışmaların ardından İstasyon Mahallesi'ne su akışı sağlanırken, uzun süre susuz kalan mahalleli sonunda derin bir nefes aldı.

 

SULAR SAAT 15.00’DE VERİLMEYE BAŞLANDI

 

TESKİ yaptığı açıklamada “ Çalışmalar sırasında Üründül Sokak üzerinde ana boru patladı. Ekipler Pazar günü çalışma gerçekleştirdi. Akşam sular verildi, fakat başka yerde ana boru patlayınca tekrar mahalleye su verilemedi. Saat 15.00 itibariyle su kesintisi yaşanan mahalleye sular verilmeye başlandı” dedi.

 

VATANDAŞLAR İSE TEPKİ GÖSTERDİ

 

Bayram arifesinde suya en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde meydana gelen boru patlağından dolayı su sıkıntısı çeken vatandaşlar ise TESKİ’ye isyan etti. Mahalleli “ Bütün komşular toplandık ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Eğer önceden arıza var suları keseceğiz deseler önlem alırdık. Ama o da yok. Çamaşır yıkayacağız, çocuklarımız duş alacak, işe gidip geliyoruz. Vatandaşı mağdur etmekten başka bir şey değil. Marketlerden aldığımız sularla ihtiyaçlarımızı karşıladık.” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10