Kurban pazarında hareketlilik başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarca yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında hareketlilik arttı.

Çerkezköy 29.08.2017 21:12:00 0
Kurban pazarında hareketlilik başladı

Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlar ile kurbanlık satıcıları arasında kıyasıya kurbanlık pazarlıkları yaşanıyor

 

EL SIKIŞMALAR TATLIYA BAĞLANIYOR

 

Çerkezköy’de yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber canlı hayvan pazarında hareketlilik başladı. Trakya’nın bir çok yerinden getirilen kurbanlıklar alıcılarını beklerken hareketlilikte daha şimdiden yaşanmaya başladı. Hayvan almayı son günlere bırakmak istemeyen vatandaşlar kurban pazarına akın ederek bütçelerine en uygun kurbanlığı almak için dolaşıyorlar. Bu esnada vatandaşlarla satıcılar arasında da uzun pazarlıklar yaşanıyor. Ortak bir fiyatta anlaşmak için dakikalarca süren el sıkışmalar sonunda tatlıya bağlanıyor.

 

VATANDAŞ PAHALILIKTAN YAKINDI

 

Hareketliliğin erkenden başlamasının bu yıl işlerin iyi olacağının işaretini verdiğini dile getiren satıcılar, "Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl hareketlilik daha erken başladı. İşini son güne bırakmak istemeyen ya da hayvan bulamama riskine girmek istemeyenler şimdiden hayvan almak için pazara gelmeye başladılar" diye konuşuyorlar.  Vatandaşlar ise bu yıl fiyatların geçen seneye oranla daha pahalı olduğundan dert yanıyorlar. Özellikle büyükbaş hayvanların fiyatlarının el yaktığına değinen vatandaşlar çoğunlukla grup halinde büyükbaş hayvan almayı tercih ettiklerini dile getirdiler.

 

Hayvan pazarında her bütçeye uygun hayvan bulmak mümkün. Zira Küçükbaş hayvanlar 750 bin TL'den, bin 500 TL'ye kadar değişen fiyatlarda satışa sunuluyor. Büyükbaş hayvanlarda ise fiyatlar 10 bin TL ile 18 bin TL arasında değişiyor.

 

“ALLAH BEREKET VERSİN”

 

Büyükbaş hayvan satıcısı Niyazi Topçular, fiyatların piyasa şartlarının altında olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile fiyatların artmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız şu an piyasa şartlarına göre düşük,  malımızın tam karşılığı değil. Allah bereket versin, az da olsa bir kazancımız var. Eğer bir kişi alım satım yapıyorsa bu işten kar edemez. Bizler mallarımızı sattığımız için kar ediyoruz" diye konuştu.

 

DANA ALANA TEKE BEDAVA

 

Hayvan pazarında kampanya başlattıklarını kaydeden Kızılpınar’lı Osman Hisar “ Fiyatlarımız 10-15 bin TL arasında değişiyor. Kurban pazarında şuan hareketlilik iyi. Allaha şükürler olsun güzel müşterilerimiz geliyor. Bugüne kadar 40’a yakın hayvan sattım ve hayvanlarımızda az kaldı. Bayrama kadarda inşallah biter. Bu yıl kampanya yaptık. Vatandaşlarımız bizden dana aldıkları zaman burma teke hediye ediyoruz. Bu kampanyamızı son güne kadar devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10