Süleymanpaşa Meclisi yarın toplanıyor

Süleymanpaşa Belediye Meclisi, Eylül ayı meclis toplantısını yarın (6 Eylül Çarşamba günü) gerçekleştirecek.

Süleymanpaşa 4.09.2017 21:49:00 0
Süleymanpaşa Meclisi yarın toplanıyor

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde saat 10.00'da gerçekleştirilecek toplantıda 8 gündem maddesi ile komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen evraklar görüşülerek karara bağlanacak.

 

MECLİS GÜNDEMİ

 

1- Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Ortacami Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait, tapuda 973 ada 19 parselde bulunan taşınmazın, Zeynep Dovan’a satışının yapılması konusunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

 

2- Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Ortacami Mahallesinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait tapuda, 102 ada 13 parselde bodrum kat 18 noda kayıtlı tuvaletlerin, 10 yıllığına 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu esaslarına göre kiralanması Belediye İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığının 17.07.2017 tarihli dilekçesi ile talep edilmektedir. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine göre Mülkiyeti Belediyeye ait taşınmazların üç yıldan uzun süreli kiralanmasında Belediye Meclisi yetkili olduğundan, yukarıda adi geçen taşınmazın kiralama işleminin yapılıp yapılamayacağı, kiralama ihalesi yapılacaksa ihale dosyasının hazırlanması için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

 

3- Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesine bağlı Avşar, Çanakçı, Işıklar, Karahisarlı, Kumbağ, Naip, Oruçbeyli, Yazır, Yayabaşı, ve Yeniköy mahallelerinde 5304 sayılı kanunla değişik 3402 sayılı kanunun 22/a maddesi hükümlerince uygulama işlemlerinde, 22/a uygulama ekipleri ile görev yapmak üzere, Öncelikle tapulama veya kadastro çalışmalarında görev yapmış bilirkişilerin hayatta olanlarının ve bilirkişi vasfını yitirmemiş olanlardan seçilmek üzere her mahalle için 6 (altı) adet bilirkişinin 15 gün içinde Belediye Meclisince salt çoğunluk aranarak seçim yapılması, sonuçlarının meclis kararında belirtilmesi, 18.07.2017 tarih, E.1604922 sayılı Tekirdağ Kadastro Müdürlüğü’nün yazısıyla istenilmiştir. İsmi geçen mahallelerde görev yapabilecek 6’şar adet bilirkişinin belirlenmesi konusunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

 

4- Tekirdağ 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İhale uygulama İmar Plan Notlarında 1.15 nolu plan hükmü; “1.15. D-110 (İstanbul-Malkara) Karayolu, Köseilyas Yolu, Çevreyolu Ve Hayrabolu Karayolu’ndan Doğrudan Veya Bu Yollara Arada Başka Bir Kullanım Olmaksızın Doğrudan Bitişik Olan Yanyollardan Cephe Alan Ve Sit, Sit Etiketleme Geçiş Ve Tarım Alanlarının Dışında Bulunan Parsellerde: Bu Planda Tanımlanan Yapılaşma Şartlarına Uyulması Kaydıyla Ve Karayolları Kenarında Yapılacak Ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmelik Hükümlerine Uygunluğun Sağlanması Koşuluyla ‘Ticaret’ Fonksiyonuna Sahip Yapı Ve Binalar Yapılabilir.” şeklinde olup Muratlı Caddesi’ne cepheli parsellerin de ayni yapılaşma hakkına sahip olması için 1.15 plan hükmüne Muratlı Caddesi’nin de eklenmesine yönelik hazırlanan plan notunun “1.15. D-110 (İstanbul-Malkara) Karayolu, Köseilyas Yolu, Çevreyolu Ve Hayrabolu Karayolu’ndan Doğrudan Veya Bu Yollara Arada Başka Bir Kullanım Olmaksızın Doğrudan Bitişik Olan Yanyollardan Cephe Alan Ve Sit, Sit Etiketleme Geçiş Ve Tarım Alanlarının Dışında Bulunan Parsellerde: Bu Planda Tanımlanan Yapılaşma Şartlarına Uyulması Kaydıyla Ve ‘Karayolları Kenarında Yapılacak Ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmelik’ Hükümlerine Uygunluğu Sağlanması Koşuluyla ‘Ticaret’ Fonksiyonuna Sahip Yapı ve Binalar Yapılabilir.” şeklinde onaylanması talep konusunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

 

5- Koç Kemer ve Deri Ürünleri Gayr, Kuyum Petr. San. Tic. Ltd. Şirketi tarafından 28.07.2017 tarih ve 21654 sayılı Başkanlığımıza verilen dilekçe ile İlçemiz Değirmenaltı Mahallesi, Yeşilçam Sokak, YSK Center, No: 24 (tapuda G18 pafta, 2393 parsel) adresindeki işyerinin içkili yer bölgesine alınması talebinde bulunulmuştur. Konu ile ilgili olarak 10 Ağustos 2005 Tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 29. Maddesi “İçkili yer bölgesi, mülki idare amirinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşü doğrultusunda belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediye meclisi, bu sınırlar dışında il genel meclisi tarafından tespit edilir.” Hükmü gereği İlçe Emniyet Müdürlüğüne görüş sorulmuş olup, gelen cevabi yazıda; “İlgili yönetmelik hakkındaki kanunun (29). Maddesi ve (30). Maddesi (a) ve (b) bendi hükümleri gereğince; adı ve nitelikleri ile faaliyet konusu belirtilen Koç Kemer ve Deri Ürünleri Gayr, Kuyum Petr. San. Tic. Ltd. Şirketine ait Troyka Cafe isimli içkili yer bölgesine alınması talebinde bulunulan işyeri ile ilgili, mahalli şartlar dikkate alındığında; bahse konu yer, Emniyet ve Asayiş açısından Genel Kolluğun Kontrol ve Denetimini zorlaştıracak yer konumunda olmadığı, Ancak İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin, İçkili Yerler Tespit Edilemeyecek Yerler başlıklı (30). Maddesi (a) bendi hükmü gereğince söz konusu bölgede “parlayıcı, patlayıcı, yanıcı ve tehlikeli maddeler üretilen, satılan ve depolanan yerler ile gaz dolum tesisi” LUKOİL isimli akaryakıt istasyonunun, iş yerinin bitişiğinde yan yana faaliyette bulunması nedeniyle yukarıda belirtilen 10 Ağustos 2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe giren ilgili yönetmelik hükümleri gereğince Troyka Cafe isimli iş yerinin içkili yer bölgesine alınması uygun yer ve konumda olmadığından Emniyet ve Asayiş açısından Sakıncalı Olacağı” belirtilmekte olup uygun görüş verilmemiştir. Konunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

 

6- Tarıma olan duyarlılığı arttırmak, tarımsal etkinliklerin önemi konusunda vatandaşları bilinçlendirmek, çevre bilinci oluşturmak ve kültürel gelişime katkıda bulunmak amacıyla Eylül ayı içerisinde 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin düzenlenmesi ve festivalde yapılan harcamaların Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bütçesinden ödenebilmesi konusunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

 

7- Belediye Meclisinin Temmuz ayında yapmış olduğu toplantısında Belediye İhtisas Komisyonlarına havale edilen evrakların belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

 

8- Meclis gündemi hazırlandıktan sonra belediye başkanlığına gelen belediye meclisi tarafından görüşülmek üzere havale edilen 3194 Sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesi gereğince plan ve değişikliği tekliflerinin ve belediyemiz birimlerinden gelen, evrakların görüşülerek karara bağlanması.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10