5 dakikada motoru çaldılar

Nüfusu her geçen gün artan sanayi kenti Çerkezköy'de, artan nüfusla birlikte hırsızlık olayları da paralel olarak artış gösteriyor.

Çerkezköy 5.09.2017 19:59:00 0
5 dakikada motoru çaldılar

Fevzipaşa Mahallesi Naimsüleymanoglu Sokak üzerinde oturan bir vatandaş fırından ekmek alıp, eve döndüğü esnada kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından Mondial marka motoru çalındı.

 

Resmi rakamlara göre nüfusu 150 bini aşkın Çerkezköy’de, artan nüfusla birlikte hırsızlık olayları da artış gösterdi. Geçtiğimiz Ramazan ayında birçok apartmanda ayakkabı hırsızlığı olayları yaşanırken, bayram tatillerinde de evleri boş bulan hırsızlar, birçok vatandaşı mağdur durumda bırakmıştı. Geçtiğimiz günde de rahat durmayan hırsızlar, 5 dakika içinde bir vatandaşın Mondial marka motosikletini çalarak, kayıplara karıştı. Fevzipaşa Mahallesi Naimsüleymanoğlu Sokak üzerinde bir apartmanın giriş katında oturan Nurettin Meral isimli vatandaş, ekmeği bırakmak için mutfağa gittiği esnada, hırsızlar tarafından motorunun çalındığını belirtti.

 

‘’KOŞTUM AMA YETİŞEMEDİM’’

 

Motoru çalındıktan sonra, hırsızların bulunması için polise gittiğini ifade eden Meral olayı şu şekilde özetledi; ‘’ Bayramın 2. Günü saat 15.50 sularında motorumla fırına ekmek almaya gittim. 5 dakika içinde eve tekrar geldim. Motoru camın önüne bıraktım. Eve girdim mutfağa ekmeği bıraktım. O esnada pencereden motoru 2 kişinin götürdüğünü gördüm. Hemen koştum arkalarından bağırdım çağırdım. Hemen motoru ayak pedalı ile çalıştırıp kaçtılar. Evde eniştelerim vardı. Kapıya koştuk. Gittikleri yönü gördüm. Eniştem arabayı çalıştırdı ama kaybettik, yetişemedik’’ ifadelerini kullandı. Olaydan sonra polise ihbarda bulunduklarını belirten Meral, kamera kayıtlarını aldıklarını ve hırsızların bir an önce yakalanmalarını istediklerini söyledi. Çerkezköy halkından da yardım istediğini belirten Meral, motorunu gören vatandaşların kendisine 0535 025 8259 numaralı telefondan ulaşmasını istediğini belirtti. Ayrıca Meral, vatandaşların da nüfusu hızla gelişen Çerkezköy’de bu tür olaylara karşı dikkatli olmalarını istedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10