Ayçiçek alımları 6 bin tona ulaştı

Yeni sezon ayçiçeği alımları S.S. Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi tarafından yapılmaya devam ediyor.

Çerkezköy 10.09.2017 18:00:00 0
Ayçiçek alımları 6 bin tona ulaştı

S.S.Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal yeni sezon ayçiçeği alımlarının 16 Ağustos tarihinde Kapaklı’nın Yanıkağıl Mahallesi’ndeki alım merkezinde başladığı ve alımlarını hızla sürdürüldüğünü belirten Kooperatif Başkanı Nafis Ünal, 2017 yılı alım kampanyası başladığı 16 Ağustos tarihinden bu yana toplam  6 bin ton alım gerçekleştirdiklerini ve alımların hızla devam ettiğini söyledi.

 

REKORUN ÜZERİNDE BİR ALIM

 

Kooperatif Başkanı Nafis Ünal alımların aksatılmadan haftasonları da devam ettiğini belirterek, “16 Ağustos tarihi itibariyle başladığımız 2017 yılı alım kampanyamız hızla devam ediyor. Alımlar Cumartesi ve Pazar günleri de devam ediyor. Tarlada ürün kalmayıncaya kadar alımlarımız devam edecek.16 Ağustos tarihinden bu yana 6 ton alım gerçekleştirdik ve bu bugüne kadar aldığımız alım geçen yıl alım kampanyasında kırdığımız rekorun üzerinde bir alımdır. Bu yıl hava koşullarının da çok iyi gitmiş olması nedeniyle daha önceki açıklamalarımızda da belirtiğim gibi bu yıl beklentimizin üzerinde bir ürün elde ettik. Bu yıl kooperatif olarak kendi rekorumuzu da çok daha fazla olarak kırmış olacağız. Tahminlerimize göre yaklaşık daha bin tonun üzerinde bir alım gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.

 

SON YILLARIN EN BÜYÜK REKOLTESİNİ ELDE EDECEĞİZ

 

Başkan Nafis Ünal, bu yıl hava koşullarının çiftçinin beklentileri doğrultusunda gittiğini ve bu nedenle Çerkezköy yağlı Tohumlar Tarım Satış kooperatifi olarak son yılların en büyük rekoltesini elde edeceklerini söyledi. Başkan Ünal, “Bu yıl gerçekten çiftçinin yılı biz çiftçiler olarak bir istedik. Allah bize iki verdi. Bu yıl özellikle hava koşullarının beklentilerimiz doğrultusunda gitmesi ve yeterli yağış olması rekoltemizin artmasını sağladığı gibi bizlerinde yüzünü güldürdü. Rabbim çiftçi kullarını ziyadesiyle mutlu etti. Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak son yılların en büyük rekoltesini elde edeceğiz. Bu yıl gerçekten çok bereketli bir yıl oldu. Yanıkağıl’daki alım merkezimizde alımlar hızla devam ediyor. Tarlada ürün kalmayıncaya kadar alımlar devam edecek.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10