Üreticiler fiyattan memnun

S.S. 972 sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal geçtiğimiz günlerde Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği ön alım fiyatlarÄ?

Çerkezköy 11.09.2017 23:22:00 0
Üreticiler fiyattan memnun

‘’AÇIKLANAN ÖN ALIM FİYATLARINDAN MEMNUNUZ’’

 

Başkan Nafis Ünal, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Bu yıl ayçiçeği ön alım fiyatı yağ oranına göre en düşük 1720 TL (bin yedi yüz yirmi kuruş) olarak açıklanırken bu rakam yağ oranına göre bir lira 90 kuruşa kadar çıkıyor. Geçen yıl bir lira 58 kuruş olarak açıklanmıştı. Açıklanan bu ön alım fiyatlarından üreticiler olarak memnunuz.”dedi.

 

‘’ALIMLAR HAM YAĞ ORANINA GÖRE YAPILIYOR’’

 

Başkan Ünal alımların ham yağ oranına göre yapıldığını da vurgulayarak, “ Ayçiçek alımları ham yağ oranına göre yapılmaktadır,  % 41 ve üzeri yağ oranı çıkan ürünler yüksek yağ oranlı ürün olarak değerlendirilmektedir ve her bir % 1’lik puan artışı için % 40 standart yağ oranlı ürün fiyatına % 1,5 oranında prim uygulanacağı açıklandı. Bu da kooperatiflerimize teslim edilen ayçiçeği ürünün yağ oranına göre fiyatının daha da yüksek olması demektir. Trakya Birlik yetkililerimizin yaptıkları açıklamalara göre ürün bedeli ödemeleri teslimat tarihlerine göre belirlenen ödeme süreleri çerçevesinde peşin olarak yapılacaktır. Bu yıl önceki yıllara göre çok daha bol ürün elde ederek,  çok bereketli bir yıl geçirmiş olmamız nedeniyle ve açıklanan ön alım fiyatı nedeniyle çok mutluyuz”, ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10