Çerkezköy'de Öğrenci servis ücretleri belli oldu

Çerkezköy'de Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanları, yaptıkları toplantıda  2017 -2018 eğitim- öğretim yılı öncesi öğrenci servis ücretlerine geçen yıl olduğu gibi bu yılda?

Çerkezköy 12.09.2017 23:04:00 0
Çerkezköy

Konu ile ilgili S.S. 91 Nolu Çerkezköy İrem Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Hayrettin Vatansever ve S. S. 170 Nolu Çerkezköy Lider Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanları yaptıkları açıklamada bu yıl da öğrenci velilerini mağdur etmediklerini ve %  8.1’lik artış ile öğrenci başına 10 Tl’lik bir artış yapıldığını ve servis araçlarına kamera takip sisteminin yanı sıra her araca da kamera sisteminin takıldığını belirttiler.

  

ÖĞRENCİ BAŞI 10 TL ARTIŞ YAPILDI

 

S.S. 170 Nolu Çerkezköy Lider Öğrenci  Servisleri Kooperatifi Başkanı Köksal Kadakoğlu,  Çerkezköy’ de hizmet veren öğrenci servisleri kooperatifleri olarak 2017 yeni eğitim öğretim yılında uygulayacakları fiyatları belirlediklerini belirterek, “Yeni dönemde uygulanacak olan  öğrenci servis ücretleri,  araç giderleri ve sigorta giderlerindeki artışlardan dolayı daha önce öğrenci servisleri kooperatiflerimizle yaptığımız toplantılarda ücretler konusunda öğrenci velilerimizin  bu yılda mağdur olmamalarını göz önünde bulundurduk. Geçen yıl olduğu gibi bu yeni eğitim öğretim yılında da bir iyileştirme yapılmasına karar verdik.  Buna göre şehir içi öğrenci başı aylık taşıma ücreti olarak mesafeye göre 130 TL- 140 TL olarak belirledik. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 10 TL artış yapmış olduk.”dedi.

 

BİRÇOK İL VE İLÇEDEN EN DÜŞÜK ÜCRETİ UYGULUYORUZ

 

S.S. 91. Nolu Çerkezköy İrem Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Hayrettin Vatansever de, “Artan girdi maliyetlerimize rağmen velilerimizin mağdur olmaması için bizler ilçemizde faaliyet gösteren öğrenci servisleri kooperatifleri olarak yaptığımız toplantılarımızda bu yılda elimizden gelen en düşük ücret zammını yansıttık. Geçen yılda ayni şekilde yapmıştık. Çerkezköy’de hizmet veren öğrenci servisleri kooperatifleri olarak öğrenci başına yapmış olduğumuz aylık 10 liralık artış birçok il ve ilçelerde yapılan öğrenci servis ücretlerinin en düşük ücretidir. Çerkezköy’de hizmet veren öğrenci servisleri kooperatifleri olarak bizler her zaman velilerimizin mağduriyet yaşamamaları için ekonomik durumunu da göz önüne alarak en düşük ücreti yansıtıyoruz.”dedi.

 

KARDEŞ İNDİRİMİ %10

 

Köksal Kadakoğlu ve Hayerttin Vatansever, servis ücretlerinde öğrenci servisleri olarak kardeş indirimi uygulamasının bu yılda sürdürüldüğünün ve her yıl bu uygulamanın devam ettirdiklerinin, aynı aileden iki kardeşin taşıma ücretinde % 10’luk indirim yapıldığının bilgisini verdiler.  

 

ARAÇLARDA KOLTUK SAYISINA GÖRE ÖĞRENCİ KAYDI YAPIYORUZ

 

Vatansever ve Kadakoğlu, Öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarında her yıl olduğu gibi bu yıl da koltuk sayısına göre öğrenci kaydının yapılacağını da belirterek, ‘’Koltuk sayısından fazla araçlara kesinlikle öğrenci almıyoruz. Kooperatif ortakları olarak araçlarımızda haricen şoför kullanmıyoruz ve şoförlüğünü de kendimiz yapıyoruz. Ayrıca yasaların emrettiği şekilde ve  UKOME kararlarına uygun şekilde araçlarımız hazırlanmış ve denetimden geçmiştir.’’ ifadesini kullandılar.

 

OKUL HARİCİNDE YAPILACAK TAŞIMA HİZMETİ İÇİN AYRI PARA ÖDEYECEKLER

 

 Köksal Kadakoğlu ve Hayrettin Vatansever, Öğrenci taşımacılığı yapan öğrenci servisleri kooperatifleri normal öğrenci taşımacılığı dışında eğer öğrencileri dershane içinde taşımacılığını yapacaksa bunun için velilerin ayrıca para ödeyeceklerini ve bu konuda da velileri bilgilendirmek istediklerini de belirterek, “Velilerimiz öğrenci servislerine verecekleri ücretler öğrencinin okula gidip gelmesi içindir. Okul haricinde dershane içinde öğrenci taşımacılığı yapmamız istiyorlarsa buna ayrıca para ödemek zorunda olduklarını da hatırlatıyoruz” diye konuştular.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10