Akay'dan eğitime bir destek daha

Gün geçtikçe aldığı göç ile birlikte büyüyen ve gelişen Çerkezköy'de ekonomiye verilen katkının yanı sıra eğitime verilen desteklerde devam ediyor.

Çerkezköy 12.09.2017 23:21:00 0
Akay

Geçtiğimiz hafta içinde yapılan Çerkezköy Meclisi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Eğitim için El Ele’ kampanyasına verilecek olan desteğin 250 bin TL’den 350 Bin TL’ye çıkarılmasını öneren Akay, dün de 2017 yılında Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı(YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilçede ilk 10’a giren başarılı öğrencilere laptop hediye etti.

 

BAŞKAN AKAY BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

 

Dün saat 11.00’de başarılı öğrencileri velileriyle birlikte makamına kabul eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2017 YGS ve LYS sınavlarında Çerkezköy’de ilk 10 ‘a girerek Uludağ Üniversitesi  Tıp Fakültesi’ni kazanan Abdurahman Şahin, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Berkay Duran, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce  Dili ve Edebiyatı’nı kazanan Çağan Aras Aslan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Emin Yeşilyurt, Marmara Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü kazanan Gönül Dayı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Gözde Ece Çalışkan, İstanbul Üniversitesi  Hukuk Fakültesi’ni kazanan Özge Nur Özkaya, Ankara Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nü kazanan Sezgin Çalışkan, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanan Zeynep Çakırcalı ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Muhammet Turan’a birer laptop hediye etti.

 

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİ VE AİLELERİNİ TEBRİK EDİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM’’

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay;’’Öncelikle bu başarılı öğrencilerimizin ailelerini, sonra kendilerini tebrik ediyorum. 5 -6 yıllık bir eğitim görecek olan bu çocuklarımızın eğitimlerini tamlamaları kolay bir süreç değil. Öğrenci kardeşlerimize yeni eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Bugünkü birlikteliğimizin amacı başarılı öğrencilerimiz ve aileleriyle bir tanışmadır. Birlikteliğimizi sürdürmek temennisi ile sizlere okul hayatınızda başarılar diliyorum. Sizlerin başarılı olmanız bizleri çok daha mutlu edecektir.”diye konuştu ve ardından öğrencilere hediyelerini takdim etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10