Ders Zili çaldı

Yeni eğitim öğretim yılı töreni Şehit Dinçer Ersoy İlkokulun'da yapıldı.

Çerkezköy 18.09.2017 21:15:00 0
Ders Zili çaldı

2017-2018 yeni eğitim öğretim yılı ve ilköğretim haftası açılış töreni bu yıl Gazi Osman paşa Mahallesi’nde Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda yapıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından 3-E sınıf öğrencilerinin andımızı okumasını müteakip Okul Müdürü Önder Ayaz kısa bir konuşma yaparak yeni ders yılının hayırlı olmasını diledi.

 

‘’BİZ ÖĞRETMENLERE, ÖĞRENCİLERİMİZE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTEDİR’’

 

Ayaz’ın ardından Çerkezköy İlçe Milli Etiğim Müdürü Hüseyin Gümüş konuştu. Gümüş, ’’Öğrenimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz. Bu güzel günün ardından biz öğretmenler ve öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Temel eğitim meselesi demek: vatan, millet, bayrak meselesidir. Çanakkale’den dönen İngilizlere Türkleri yenemediniz mi diye sorulduğunda verilen cevap çok manidardır’’ ‘Evet savaşta yenildik ama ülkelerinin geleceğini kuracak nesillerini de Çanakkale’de bıraktılar’ demişlerdir. Biz o aziz şehitlerimizin hatıralarından ve küllerinden doğan devletimizi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in bize yol gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ancak eğitimle çıkabiliriz” dedi.

 

‘’YENİ UFUKLAR AÇACAK VE YOLLARI AYDINLATACAK MEŞALE YAKACAĞINIZI BİLİYORUM’’

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş öğretmenlere de seslenerek, “Değerli meslektaşlarım, birey bir bahçeye dikilen fidansa, eğitim bu fidanın gelişmesine, dallanıp budaklanmasına, meyve verip berekete dönüşmesine imkan veren, su toprak güneş iklimdir. Bahçıvan ise sizlersiniz sizler bir gül yetiştirmek için bin dikeni sularsınız. Öğrencilerimiz için onlara yeni ufuklar açacak ve yollarını aydınlatacak pek çok meşale yakacağınızı biliyorum. Sizlerin varlığı en büyük güç kaynağımızdır. Bu onurlu ve kutsal görevde hepinize başarılar diliyorum” dedi. Ve Öğretmenlerin yaz tatilinde de boş durmadığını belirten Gümüş;’’ Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim görebilmesi için çalışmalar devam etti. Bugün ilçemizde 1 lise, 2 ortaokul, 1 anaokulu,  12 derslikli okul öncesi ek bina ilk defa eğitim öğretime başladı. Hayırsever Seval Ahmet Çetin Fen Lisemiz, Müjgan -Serkan Karagöz Anaokulumuz öğrencileriyle buluştu. Sisteme ortaokullarda 53, okul öncesinde 22 derslik ilave oldu, önümüzdeki günlerde ortaokullarımıza 28 derslik ilavesi daha olacak, toplam derslik sayımız 760 tan 888 oldu 210 yeni sınıf donattık. Memur sokaktaki okulun donatılmasıyla 238 olacak bu sayı.’’diye konuştu.

 

‘’ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İKİLİ ÖĞRETİMDE %76 LIK DURUMU %34’E DÜŞÜRECEĞİZ’’

 

Gümüş; “Bugün itibariyle ilçemizde 35 bin öğrenci eğitim ve öğretime başlamış ve kayıtlar da daha var ve önümüzdeki günlerde öğrenci sayımız netleşecek. Şu an okul öncesinde 2213 ilkokullarımızda, 10729 ortaokullarımızda, 11097 ve liselerimizde 9428 öğrenci eğitim öğretime başlamıştır. 9. sınıflarda 801 öğrenci akademik liselere, 1953 öğrenci mesleki ve teknik Anadolu liselerine kayıt olmuştur. Ortaokullarımızda % 76 olan ikili eğitim bugün itibariyle % 54’e memur sokaktaki okulun önümüzdeki günlerde açılması ile %35’ler bandına inecektir. İlkokullarda %76 olan ikili eğitim bugün itibariyle %59’dur. Tabiatıyla bu durum derslik başına düşen öğrenci sayısında da iyileşme sağlamıştır.”ifadelerini kullandı.

 

‘’YARIN DAHA İYİ OLACAĞIZ’’

 

Hüseyin Gümüş, “ Çerkezköy olarak bugün dünden iyiyiz, yarın daha iyi olacağız. İkili eğitim yapan okul sayısı ilkokullarda 8 iken 6’ya, ortaokullarda 8’de 5 okulumuza düşmüştür. Önümüzdeki günlerde 75. yıl Ortaokulu’nun tekli eğitime dönmesi ile 4 okulumuzda ikili eğitim kalkacaktır. Ambardere’de 24 derslikli bir lise inşaatı başlamıştır. İnci Narin Yerlici İlkokulu bahçesine 21 derslikli ortaokul, Kızılpınar Mahallesi sahaya 24 derslikli okulun ihalesi yapılmış olup en yakın zamanda inşaatı başlayacaktır. Önümüzdeki hafta Kızılpınar Mahallesi’ne 21 derslikli bir okulun daha ihalesi vardır. Bahçesinde bulunduğumuz okula da 21 derslikli ek bina başlayacaktır. Bütün bunlardan anladığımız şudur, 2018 Eylül ayında bugünden çok daha iyi olacağız. 2019 eylül ayında da ilçemiz için hayal bile edilmeyen tekli eğitime ve sınıf ortalamalarının 30 olduğu sayıya ulaşacağız. Bu kutsal yolculukta bizden her daim desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Mehmet Ceylan’a ve Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan beye Belediye Başkanımız Vahap Akay beye ekip arkadaşlarım öğrenci ve velilerim adına teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu. Gümüş eğitime katkı ve destekleri için Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür etti.

 

‘’ÖĞRETMENLERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM’’

 

 Ardında da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kısa bir konuşma yaptı. Başkan Akay; “Eğitimlerine bugün yeni başlayan öğrencilerimizin heyecanını paylaşıyorum ve devam eden öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu vazifede önemli görevler düşen değerli öğretmenlerimize de başarılar dilerim. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz uzun ve zorlu bir süreçten geçmeye devam edecek hepsinin Allah yardımcısı olsun. Sayın Valimiz Mehmet Ceylan’a ve Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a ilçemize okul kazandırmadaki çabaları nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.  Andımızda da dediği gibi “Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Biz de bu yolda devam edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiamıza öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

‘’MİLLİ EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’’

 

Törende son konuşmayı Çerkezköy kaymakamı Atilla Selami Abban yaptı. Abban; “Bugün yeni eğitim öğretim yılı ve ilköğretim haftasının açılışını yapıyoruz. Eğitime önem vermek zorundayız. Çerkezköy çok göç alan bir kentimiz. Çerkezköy’de göreve başladığım günden bu yana eğitimin daha iyi yerlere gelmesi için ve okul açığının giderilmesi için önem verdim ve veriyorum. İlçemize 9 okul ve 200 kişilik bir öğrenci pansiyonu kazandırdık. İlçemizde 7 hayırseverimiz okul inşaatı başlattı ve bazıları bitişte bazıları devam ediyor. Bu da ilçe halkımızın milli eğitime verdiği önemi gösteriyor. Hayırseverlerimiz okul yaptırarak hem isimlerini yaşatıyor hem de eğitime katkı sağlıyorlar. Milli eğitimle ilgili yaptığım toplantılarda okullarımızın her açıdan iyileştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmasını sağladık ve okullarımıza kameralar ile donatıldı. Bu gördüğünüz okulda ikili eğitime geçildi. Gelecek yıl tekli eğitim verilecek. Bu konuda velilerimize de büyük görevler düşüyor. Yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyor, sağlıkla sevdiklerinizle birlikte olmanızı diliyorum.”dedi. Kaymakam Abban’ın konuşmasının ardından okul öğretmenleri tarafından 1. sınıf öğrencilerine çiçek verildikten sonra okulun öğrencilerinden Ecrin Birgül, Alinnur Akkurt, Kayra Yağız Koşum, Kemal Pektaş ve Ayşe Akalın ilköğretim haftası ile ilgili şiir okudular. Halk Eğitimi merkezi folklor ekibinin gösterisi ile tören son buldu.

 

TÖRENE KATILIM YOĞUN OLDU

 

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulunda gerçekleştirilen 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılı  ve ilk öğretim haftası açılış töreninde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimi, Şehit Dinçer Ersoy’un Annesi Nilüfer Hatun Ersoy babası Mustafa Ersoy, daire amirleri, Çerkezköylü hayırseverler Müjgan-Serkan karagöz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler hazır bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN –Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10