Kalyon: ''Deneme tahtası olduk''

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, gündeme ilişkin konularla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Çerkezköy 22.09.2017 20:18:00 0
Kalyon:

Eğitim sisteminden, Kuzey Irak’taki referanduma varana dek birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Kalyon, eğitimde sistemin sağlanamamasını 15 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın başarısız girişimlerine bağladı.

 

‘’DENEME TAHTASI OLDUK’’

 

Kalyon yaptığı açıklamada; ‘’Maalesef Cumhuriyet tarihinin en çok yanılan ve yanıltan iktidarıyla karşı karşıyayız. 15 yıldır ülkeyi aynı iktidar yönetiyor. 5 kez sistem 6 kez bakan değişti, gelenler gidenleri eleştirdi, sonuç hüsran. Çünkü ülkemizin geleceği ‘’Fulbright eğitim sistemine’’ emanet. Bu sistemi 4’ü Türkiyeli, 4’ü Amerikalı 8 kişilik komisyon belirliyor. 1945’e kadar İngiltere’nin, 1945’ten sonra Amerika’nın sömürgesi olduk. Deneme tahtası olduk. OECD 2016 raporuna göre 38 ülke içinde 35., Uluslar arası Öğrenci Değerlendirme Raporuna göre, 75 ülke arasında 50. sıradayız. Çocuklarımız at yarışı gibi sınavdan sınava koşturuluyor. Hayata hazırlanamıyorlar. Zorunlu eğitim değil, gönüllü eğitim anayasal bir haktır. Kişinin mizacına uygun meslek edinmesi önleyerek, sosyal dengeyi bozarak, zorunlu eğitim yetenekleri yok sayılıyor. Esnaf ve sanatkar, çırak bulamamaktan yakınıyor. Eğitim sistemimiz feraset ve basiret sahibi insanlar yetiştiremiyor. Mesela din dersi değil ‘İslam’ dersi olması gerekir. Din Kültürü değil’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’80 MİLYONLUK ÜLKENİN KADERİ TEK KİŞİNİN İNİSİYATİFİNE KALDI’’

 

15 Temmuz Darbe Girişiminin sorumlusu Fethullah Gülen’in de eğitim sistemindeki boşluktan yararlandığını belirten Kalyon; ‘’FETÖ gökten zembille inmedi. Hayatı kuşatmayan eğitimin boşluklarından yararlandı’’ dedi. Açıklamasını şu şekilde sürdüren Kalyon;‘’Sayın Cumhurbaşkanı, sanki başkası getirmiş gibi, böyle şey mi olur dedi. Ve TEOG’un kaldırılacağını açıkladı. Ama Başbakanın, Milli Eğitim Bakanının, Müsteşarın, Talim Terbiyenin, TBMM’nin, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin haberi yok. Tek akıl, tek karar, işte biz. Başkanlık sisteminin muhtevasına da bu yüzden karşı çıktık. 17 milyon öğrencinin, 80 milyonluk ülkenin kaderi, tek bir kişinin inisiyatifine bırakılamaz. Bu yüzden diyoruz ki, değişmesi gereken artık sınav sistemi değil. Bu anlayışın bizzat kendisidir’’ diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretlerine de değinen Kalyon; ‘’Elbette iktidar ülkemizin güvenliği için her türlü ülke ile temas halinde olmalıdır. Ama eğer sizin caydırıcı bir gücünüz yoksa, bu ziyaret bir turistik geziden ibaret kalıyor. Dost ve müttefik ortak dediğimiz ABD, YPG’yi silahlandırmaya devam ediyor. Biz diyoruz ki, barış ve istikrar için kalıcı çözümün adresi, İslam dünyasına öncülük yapabilen bir Türkiye’dir’’açıklamasında bulundu.

 

‘’REFERANDUM GİRİŞİMİ İSLAM ALEMİNE DEĞİL, IRKÇI EMPERYALİZMİN EMELLERİNE HİZMET EDER’’

 

Kuzey Irak’ta yapılması planlanan referandumdan da vazgeçilmesi gerektiğini belirten Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon; ’’Referandumdan vazgeçilmesi gerekir. Referandum girişimi islam alemine değil, ırkçı emperyalizmin emellerine hizmet eder. İslam dünyasının diyalog ve sağduyu ile çözemeyeceği hiçbir problemi yoktur. İslam dünyasının, hicri 1439 yılını kutlar. Saadet getirmesini dilerim. Diyanet İşleri Başkanlığı’na getirilen Prof. Dr. Ali Erbaş’a yeni görevinde hayırlı hizmetler ve üstün başarılar diliyorum’’ dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10