''Çok yakında hizmete girecek''

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Bağlık Mahallesi'nde yapımına başlanan Mahalle Evi ve Taziye Evi'nde çalışmalar devam ediyor.

Çerkezköy 22.09.2017 20:23:00 0

Çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Akay, vatandaşların uzun zamandır talepte bulunduğu Taziye Evi’nin çok yakında hizmete gireceğini söyledi.

 

YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

 

Sanayisi ile Türkiye ekonomisine katkılar sağlayan Çerkezköy’de, yeşil alan çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Mevcut parklarda onarım çalışmaları yapan belediye ekipleri bir yandan da yeni park çalışmalarını sürdürüyor. Bağlık Mahallesi’nde Cansu Sokak’ta bulunan 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanda yapımı devam eden Taziye evi hakkında Belediye Başkanı Vahap Akay, açıklamalarda bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Akay, “Buradaki park alanımızda beton parke taş kaplama meydan ve bağlantı yolları yapıldı. Çocuklarımızın güvenli ve eğlenceli vakit geçirebilmeleri için kauçuk oyun alanları oluşturuldu. Çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarının da gerçekleştirildiği alanımızda pergole ve oturma grupları monte edildi. Park alanımızdaki yeşil alan ve bitkilerin bakımı da otomatik sulama sistemi ile gerçekleştiriliyor” dedi.

 

‘’VATANDAŞLARIMIZ, ÜCRETSİZ KURSLARIMIZDAN DA YARARLANABİLECEK’’

 

Akay, “Taziye Evi ve Mahalle Evi toplam 514 metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Taziye Evimizde 140 metrekarelik bir Taziye Salonumuz, mutfak, lavabolar, abdest alma yerleri ve mescitler olacak. Mahalle Evi bölümünde ise düzenlenecek kurslar için 4 adet etkinlik salonu, lavabolar, mutfak bulunacak. Bu proje sayesinde Bağlık Mahallemizde oturan vatandaşlarımızın uzun yıllardır talep ettiği Taziye Evi hizmete girecek, ev hanımları da Mahalle Evimiz sayesinde düzenleyeceğimiz ücretsiz kurslardan yararlanabilecek. Ayrıca, parkın hemen yanında yapımına başlanan mini futbol sahası ve basketbol sahası da tamamlanmak üzere” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10