Saray'da UNESCO coşkusu

Saray Belediyesi'nin düzenlediği Kültür, Sanat ve Barış Festivali, Türkiye'deki festivallere katılan konuk ülkelerin oylarıyla belirlenen 'En İyi Festival Başarı' ödülünü kazandı.

Saray 25.09.2017 19:38:00 0
Saray

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

 

UNESCO'nun proje ortağı olan ve dünyanın birçok yerinde uluslararası folklar festivalleri ve geleneksel sanat organizasyonları düzenleyen CIOFF tarafından Türkiye'de bu yıl ikincisi düzenlenen ödül töreni önceki gün Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türkiye'deki festivallere katılan konuk ülkelerin oylarıyla belirlenen 'En İyi Festival Başarı' ödülünün sahibi ise yapılan oylamayla birlikte Saray Belediyesi oldu. 12 yıldır aralıksız bir şekilde düzenlenen Saray Belediyesi Kültür, Sanat ve Barış Festivali ise bu yıl beşinci kez uluslararası boyutta gerçekleştirildi.

 

“BU YIL DAHA GÖRKEMLİ OLACAK”

 

Ödül nedeniyle büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban “Festivalimiz kültür ve sanat festivaliydi. 2016 yılında bölgemizde ve ülkemizde yaşanan savaşlar, acılar ve gözyaşlarına son olması dileğiyle festivalimizin ana temasını barış olarak niteledik. Dünya uluslarının kültürüne, sanatına, folkloruna, barışına katkı sunanlara 'Selam olsun' diyorum. Saygılar sunuyorum. 2018 yılında Saray Belediyesinin 100.yılını kutlayacağız. Bu yıl daha görkemli bir festivale imza atacağız" dedi. Gecede Saray Belediyesi folklor ekibi de sahne alarak Kırklareli yöresine ait bir oyun sergiledi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10