Perinthos Marmaraereğlisi'ni tanıtacak

Marmaraereğlisi'nde dikimleri 2011 ve 2014 yıllarında tamamlanan 50 dönüm üzerine yaklaşık 11.000 adet sertifikalı Granny Smith ve dölleyici olarak Golden cinsi elma bahçesi bulunan bölgenin en büyük Elma ?

Marmara Ereğlisi 27.09.2017 19:40:00 0
Perinthos Marmaraereğlisi

‘’İLÇEMİZİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ’’

 

"Meyvecilikteki hedeflerine yaklaşırken, ürettikleri ürünlere ilk günden beri akıllarında olan bir katma değer yükleme düşüncesi ile pekmez, reçel gibi ürünleri üretebilmek için imalata başladıklarını belirten İsmail Kızılkaya; ‘’Ürünlerimizi İlçemizde kurduğumuz fabrikada her şeye özen göstererek hazırlıyoruz. ​İnsan sağlığına olan faydalarından dolayı ilk aşamada sadece elma sirkesi (PERINHTOS) olarak başladığımız üretimimize çok yakın sürede vişne, bal, alıç, kavun, ballı elma gibi farklı ürünleri ilave etmek için hazırlıklarımızı tamamladık." dediği sohbetin devamında, "Neden Perinthos derseniz; Marmaraereğlisi benim doğup büyüdüğüm yer ben de tarihten gelen ismi olan Perinthos'u İlçemin tanıtımında katkıda bulunmak için seçtim. Bahçemizi kurarken amacımız tabii ki ticari bir faaliyetti. Fakat sadece para kazanmak uğruna da günümüzde sık olarak karşılaştığımız gibi, standart dışı ve sağlıksız bir üretim yaparak, bu ürünleri piyasaya sunmayı hiç bir zaman düşünmedik. Ürünlerimizi ülkemizde büyük marketlere pazarlıyoruz. Üretimine başladığımız Perinthos marka elma sirkesi ile de yurt dışına açılıyoruz bu şekilde de İlçemizin tanıtımına büyük katkı sunacağımızı düşünüyoruz. Ben desteklerinizden dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu

 

‘’EL ELE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR’’

 

Belediye Başkanı İbrahim Uyan ziyaretinden dolayı İş adamı İsmail Kızılkaya'ya teşekkür ettiğini belirtirken; "Yaşadığımız ilçe, hepimizin ortak yaşam alanı. Önceliğimiz burada kurulacak ve sağlığımızı tehdit edecek her türlü yapılanmaya karşıyız. Bu konuda Marmaraereğlisi halkı ile birlikte el ele mücadelemiz devam ediyor. İlçemizde tarım çok önemli yer tutuyor, yıllarca istediğini yaşayan halkımızın üretip ürettiğinden de para kazanması en büyük dileğimiz" diyerek bölgede verilen tüm mücadelenin bu yönde olduğunu belirttiği konuşmasında, "İlçemizin en önemli ürünlerinden biri olma yolunda ilerleyen Elma yetiştiriciliği ile bu tür üretimler İlçemizin tanıtımına yardımcı olacak. İlçemizin rakımı, iklimi ve toprak özellikleri ve temiz havası bakımından Elma yetiştiriciliği açısından uygun olması dolayısıyla yeni Elma bahçelerinin hasada dahil edilmesiyle Elma üretimi açısından merkez ilçelerden biri haline geleceğimizi umuyorum. PERINHTOS ismiyle üretimine başladığınız bu ürün ile ayrıca İlçemizin tanıtımına katkıda bulunacağınızdan dolayı sizlere bende teşekkür ediyorum. Tüm üreticilerimize olduğu gibi sizlere de hayırlı kazançlar diliyorum." ifadelerinde bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10