Çift sıra tır parkları trafiği aksatıyor

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü ve otobüs terminali yanındaki haftanın altı günü Gümrük Müdürlüğü'nde gümrük işlemlerini yaptıran yerli ve yabancı uyruklu tırcılar y

Çerkezköy 28.09.2017 21:39:00 0
Çift sıra tır parkları trafiği aksatıyor

Çoğu zaman çift sıra halinde kuyruklar oluşturan tırla yoğun araç trafiğine sahip olan bu yolda trafik akışını zaman zaman büyük ölçüde aksatıyor. 

 

HAFTA İÇİ TIR YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

 

Çerkezköy’ün Sanayi kenti olması ve iç ve dış piyasaya ihracat ve ithalat yapan firmaların ürünlerini taşıyan TIR’ların her geçen gün arttığı gözlemleniyor. Özellikle Yerli ve yabancı uyruklu  tırlar yurt dışı taşımacılığında Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü önünde kuyruklar oluşturarak gümrük işlemleri için sıra beklerken çift sıra TIR parklarının oluşması ile Çorlu yolu Kızılpınar Mahallesi’ne kadar haftanın en az üç günü TIR kuyrukları oluşuyor ve hafta içinde daha da yoğunlaşan tırlar Trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde çift sıra parklar etmeleri ise trafik akışını engelliyor.Tırcılar park yapacak yer bulamadıkları için mecburen işleri nedeniyle bu bölgeye park etmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

 

ÇİFT SIRA TIR PARKLARINA İZİN VERİLMEMESİ İSTENDİ

 

Genellikle Gümrük Müdürlüğü ve otobüs terminali önünde oluşan çift sıra tır kuyrukları   trafiği büyük ölçüde etkilemesi ile şehirler arası ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan araç sürücüleri başta olmak üzere, özel otomobil sürücülerinin şikayetlerine neden oluyor. Trafik akışının daha sağlıklı olması için vatandaşlar bu bölgede oluşan çift sıra Tır kuyruklarının ortadan kaldırılmasını ve çift sıra tır parklarına izin verilmemesini istediklerini belirttiler.

 

Haber / Seyit SÜREN     

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10