Okul kantinlerine sıkı denetim

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber öğrencilerin daha sağlıklı bir şekilde beslenmeleri için,  ilk ve orta dereceli okulların kantinlerine yönelik Süleymanpaşa Belediyesi eki

Süleymanpaşa 29.09.2017 20:06:00 0
Okul kantinlerine sıkı denetim

‘‘YAVRULARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR’’

 

“Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın sağlığı bizim için çok önemlidir.” İfadesini kullanan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Okullarda çocuklarımızın tükettikleri ürünlerin taze ve kantinlerin hijyenik olması konusunda gerekli tedbirlerin alınması bizim için son derece önemlidir. Bu bağlamda çocuklarımızın sağlığını tehdit edecek olan tüm etkenlerin ortadan kalkması için Zabıta Müdürlüğümüz rutin olarak denetimlerine devam edecektir.’’ şeklinde konuştu.

 

HİJYENE VE TEMİZLİĞE ÖNEM VERİLDİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri okul kantinlerinde gerçekleştirdiği denetimlerde, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, ürünlerin fiyat tarifesi, ürünlerin son kullanma tarihi, kantin mutfaklarında bulunan havalandırma bacaları ile pencere ve menfezlerin hava sirkülasyonuna uygun olup olmadığı,  genel temizlik, hijyen ve çalışan personelin iş kıyafetleri titizlikle kontrol etti.

 

ÜRÜNLERİN CAM KAPLARDA SATILMASININ DAHA SAĞLIKLI OLDUĞU BELİRTİLDİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen denetimlerde, okul kantinlerinde satılan yiyeceklerin son kullanma tarihleri incelenirken, satışa uygun olup olmadıkları kontrol edildi. Denetimler esnasında açıkta satılan yiyeceklerin plastik kaplarda sağlıklı olmadığını, bu ürünlerin cam kaplarda daha sağlıklı ve hijyenik olacağı yetkililere bildirildi.

 

DENETİMLER YIL BOYU DEVAM EDECEK

 

Okulların açılmasıyla beraber Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmaları ile yapılan denetimlerin yıl boyunca bütün okullarda devam edeceğinin sinyali verildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10