Karagöz ailesinden bir hayır daha

Çerkezköy'de özel insanlarla kazandırdıkları okulla özel ailelerin gönlünde taht kuran Müjgan-Serkan Karagöz çifti yaptıkları yeni bağışla dün hayır halkalarına bir yenisini daha ekledile

Çerkezköy 29.09.2017 20:15:00 0
Karagöz ailesinden bir hayır daha

TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

 

Bir süre önce engelli çocukların eğitim almalarını sağlamak için Çerkezköy’de Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’ni yaptıran Çerkezköylü Hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz çifti, geçtiğimiz yıl haziran ayında da Fevzi paşa Mahallesi Günaylar Sokakta’ki 3 milyonun üzerindeki 3 katlı 360 metre kare büyüklüğünde ve bahçesi ile birlikte 550 metrekare olan tripleks evlerini anaokulu yapılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlamıştı. Ardından Tekirdağ Valiliği’nde imzalanan  protokol ile milli eğitime devredilen ev, yapılan bir dizi çalışmalar sonunda okula dönüştürüldü ve 6 derslik, bir müdür odası, bir hayır sever odası, bir öğretmenler odası, bir toplantı salonu, çocukların oynayacağı oyun bahçesi yapıldı. Okulun eğitime hazır hale gelmesi ile birlikte dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

AÇILIŞA İLGİ YOĞUN OLDU

 

Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu’nun açılış töreninde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Metin Akgün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör,Enver Bayram,Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve İlçe Milli, Eğitim Şube müdürleri,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy İlçe jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun,Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı,Çerkezköy Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Sinan Boztepe, Müjgan-Serkan Karagöz çifti aileleri, Çerkezköylü İş Adamı ve Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çifti ,Mahire-Mustafa Seçkin çifti, ÇTSO meclis üyeleri,okul müdürleri,Büyükşehir belediyesi meclis üyeleri,Çerkezköy ve Kapaklı belediye meclis üyeleri, işadamları, öğrenci velileri,kalabalık bir vatandaş kitlesi hazır bulundu.Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

EĞİTİME VERDİĞİMİZ KATKI VE DESTEKTEN MUTLUYUZ

 

Törende ilk konuşmayı evlerini anaokulu için bağışlayan Hayırsever Serkan Karagöz yaptı. Karagöz; ‘’Bugün bir sevinçli bir hüzünlü gün yaşıyoruz. Birincisi, sevgili eşim Müjgan Karagöz ile hayatımızı yıllarca idame ettirdiğimiz yuvamızı,  yavrularımızın eğitim öğretim görmesi için bağışladığımız bu güzel eğitim yuvasının açılışında bulunmaktan son derece sevinçliyiz. Hüznümüz ise bugün bu açılışa rahatsız olarak gelen ve öğleden sonra kalp ameliyatı olacak olan sevgili hayat arkadaşım biricik eşimin açılış sonrası ameliyatı var. Hepinizden hayır duasını istiyorum. Bizler gibi eğitime gönüllü insanların ebediyete ermiş olanlara Allah’tan rahmet diliyor ruhları şad olsun diyorum. Yaşayanlara da Allah sağlık ve afiyet versin. Bugün güzel bir gün ve güzel günde bu güzel olayı sizlerle yaşama ve sıcacık evimizi okul olarak yavrularımızın yetişmesi için bağışlamış olmaktan da bir kez daha mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Bizlere har zaman bu çabalarımızda yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Mehmet Ceylan’a, Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a,Belediye Başkanımız Vahap  Akay’a ve Milletvekilimiz Ayşe Doğan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Bizler eğitim için, ülkemiz için evimizi değil, canımızı vermeye hazırız. Daha önce yaptırdığımız engelliler okulunda, engelli çocuklarımız eğitim görüyor. İnşallah bu anaokulunda da sağlıklı engelsiz çocuklarımız eğitim görecekler. Bu anaokulumuzda yaklaşık 100-125 dolayında minik yavrumuz eğitim görecek. Bizim bu okul ile iki ailemiz oldu. Çerkezköy’ümüze ve eğitim camiamıza hayırlı olsun.”dedi.

 

YATIRIMLARI BİZLERİ MUTLU EDİYOR ÇERKEZKÖYLÜ HAYIRSEVERLERİN

 

Ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir gönül zenginliği içinde bulunan Müjgan-Serkan Karagöz çiftini tebrik ediyorum. Burada yavrularımız okuyacak ve geleceklerine temel atmış olacaklar. Yıllardır ikamet ettikleri evlerini Milli eğitime bağışladılar. Hayırseverlerden Çerkezköy’e eğitim konusunda çok güzel destek var. Bunları gördükçe mutluluğumuz daha da artıyor. Çerkezköy’de hayırseverlerin yatırımları hızla artmakta ve tekli eğitime geçmede yakalama fırsatı bulduk. Kısa zaman içinde de ilçemizde tekli eğitime geçileceğine inanıyorum. Kaymakamımıza ilçe milli eğitim müdürümüze hem belediye başkanı olarak hem bir veli olarak sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Çerkezköy’de milli eğitim yatırımlarında bizler güç birliği içindeyiz ve bu yönde olağan bir güç birliği var.”dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZIN YARINLARI İÇİN ÇALIŞMANIN İÇİNDEYİZ

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise yaptığı konuşmada, ”Bu gün hayırsever çiftimiz Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu açılışına hoş geldiniz. Dün Malkara’da bir hayırseverimizin yaptırdığı okulun açılışını yaptık, bugün de Çerkezköy’de Hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz çiftinin anaokulunun açılışını yapıyoruz. Çocuklarımızın yarınları için çalışmanın içerisindeyiz. Amacımız nitelikli insan gücünü arttırmaktır. Hedefimiz ilimiz genelinde fiziksel yönde ve akademik yönü yüksel okulların olmasıdır. Devlet ve hayırseverlerimizle birlikte bir yılda 19 okul yapıldı. Bu okulumuz 6 derslikli ve 200 öğrenci kapasitelidir. Yakın zamanda da okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecektir. Okul öncesinde doğru iliklenen düğme çok önemlidir. Hayırsever Müjgan Serkan Karagöz çiftine eğitime bu güzel okulu kazandırdıkları için teşekkür ediyor, okulun hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

DEVLET VE HAYIRSEVERLERİMİZLE GÜZEL OKULLARIN AÇILMASINA VESİLE OLDUK

 

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da, “Birlik ve beraberliğimize vesile olan bu güzel açılışa hoş geldiniz. Müjgan kardeşim gönlü güzel bir insan ve eşi Serkan Beyle bu okulun açılışına vesile olmalarından mutluluk duyuyoruz. Tüm hayırseverlerimiz ve insanlarımız 15 temmuzda bu ülkede nasıl birlik ve beraberlik gösterdiyse bu gün de burada bu birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiğini görüyoruz. Tüm hayırseverlerimiz devletimiz nasıl güzel okullar açılmasını sağlıyorsa onlarda aynısını yapıyor. Hızla büyüyen ülkeyiz. İlimizde Çerkezköy, Çorlu, Ergene ve Kapaklı hızla göç almaktadır.0-6 yaş grubu eğitimde çok önemli. Onların gelecekte sağlam adım atması için bu okul çok önemli. İyi ki varsınız. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

 

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ YATIRIM

 

Törende son konuşmayı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Vali Ceylan; “Öncelikle Müjgan-Serkan Karagöz kardeşlerimi bu güzel yatırım için tebrik ediyorum. Onların Daha önce de eğitime yaptıkları yatırımın meyvelerini güzel eserlerini görüyoruz. Bunun da meyvelerini göreceğiz. Eğitim insana yapılan en değerli yatırımdır. Bu hayırseverlerimiz çevreye örnek olan insanlarımız. Çerkezköy’de hemen hemen her gün bir okul protokolü imzalıyoruz. Burada gerçekten güzel şeyler oluyor. Tüm hayırseverlerimiz devletimizle birlik beraberlik içinde. Çerkezköy’de 2019 eğitim öğretim yılında tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Biz vatandaşa yapılan yatırımdan mutluluk duyuyoruz. Okulların kalitesini yükseltmemiz gerekiyor. Bu okullarda yetişen yavrularımızın asil milleti temsil etmek için çalışıyoruz. Bu çocuklarımızı korumak ve kollamak da bizim görevimiz. Onları her türlü kötülüklerden ve bağımlılıktan korumak zorundayız. Bu güzel yuvamız buradaki eğitim okul öncesi çağdaki çocukların bilinçlerini geliştirmekte. Çerkezköy’de gerçekten güzel bir birliktelik var. Bu güzel hizmetin Çerkezköy’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Müjgan-Serkan karagöz çiftine bir kez daha teşekkür ediyorum”dedi. Vali Mehmet Ceylan konuşmasını yaptıktan sonra Müjgan- Serkan Karagöz çiftine plaket takdim etti. Ardından kısa bir dua okundu ve Vali Mehmet Ceylan ve protokol mensuplarıyla birlikte kurdeleyi hayırlı olması temennisiyle kestiler. Ardından okul gezildi ve Vali Mehmet Ceylan minik öğrencilerle birlikte günün anısına objektiflere poz verdi. Daha sonra verilen ikramla tören son buldu. Öğlen saatlerinde kalp ameliyatı olan Müjgan Karagöz çocukların bu mutluluğuna ortak olmak amacıyla hastane odasından ambulansla tören alanına gelirken, törenin ardından tekrar hastaneye doktor eşliğinde gitti.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10