BİR TARAFTAN RÜZGAR BİR TARAFTAN AKAY ESTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Kültür Merkezinin temeli dün gerçekleştirilen programla atıldı.

Çerkezköy 29.09.2017 20:16:00 0
BİR TARAFTAN RÜZGAR BİR TARAFTAN AKAY ESTİ

Katılımın yoğun olduğu programda Çerkezköy’e 3,5 yıllık süre zarfında yapılan hizmetleri sıralayan Başkan Akay, kendisini eleştiren AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e yüklendi. Yoğun esen rüzgarla birlikte Yüksel’e cevap veren Akay”  Siz ya önünüzü görmüyorsunuz ya da artık buralara uğramıyorsunuz. Dünyadan haberiniz yok. Siz görev süresinde yada sizden önceki yönetimin 3.5 yılda Çerkezköy’e getirdiği hizmetleri bana anlatabilir misiniz ? “ dedi.

 

“YATIRIMLARIN DEĞERİ 142 MİLYON TL OLACAK”

 

Dün saat 16.00’da gerçekleştirilen programda açılış konuşması gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya “ Kültür merkezi inşaatımızın 12 bin  764 metrekare inşaat alanı mevcut olup, bodrum ve zemin kat asma tavan ve üzerine iki katlı olmak üzere inşaatımızda 238 kişilik nikah salonu, 238 kişilik tiyatro salonu, 728 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 1000  m2 servis salonu sanat atölyeleri, kafeteryalar, resim atölyeleri bulunacaktır. İnşaatımızın ihale bedeli 27 milyon 600 bin TL’dir. İnşaatımızın sözleşme tamamlanma süresi 2018 yılının Aralık ayıdır. Fakat yaptığımız görüşmede 4 ay daha önce tamamlanacağı ifade edildi. Çerkezköy’ e Büyükşehir ve TESKİ tarafından hizmetlerin parasal değeri ise 65 milyondur. Devam eden yatırımlarla birlikte toplam 142 milyon TL olacaktır. Bunlara Kaymakamlık binası arkasında devam eden Kentpark inşaatı ise dahil değildir” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRDIK”

 

Programda alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bizler 3.5 yıllık süre zarfında canla başla mücadele ederek çok ciddi enerji sarf ederek Çerkezköy için mücadele ediyoruz. Çerkezköy’e büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a ise ayrı teşekkür ediyorum. 2015-2017 yılları arasında yeşil alanlara önem verdik ve bu dönemde ise yaklaşık 100 yeni park yaparak revize ettik. Çerkezköy’de 313 bin 500 metrekarelik alanda düzenleme yaparak bataklık alanları yaşam alanına çevirdik. İlçe merkezinde 965 bin metrekare sıcak asfalt, 71 bin metrekare parke taş, 87 bin metrekare ise kaldırım yaptık. Bununla birlikte örnek sokaklar kazandırıp esnafın engellerini kaldırdık. Çerkezköy’ün yaşanabilir kent olması hedefiyle ise sokakları vatandaşlarımızın rahat dolaşacağı yer haline getirdik. Bu hizmetleri yaparken de eleştiriler ile de karşı karşıya kalıyoruz. Yapılan çalışmalara ise kulp takmaya çalışanlar var, ancak onlar tedavülden kalktı. Belediye hizmet binamızda da çalışmalar yaptık ve 2 buçuk milyonluk yatırım ile belediyeyi halkın kullanımına açtık.Veliköy ve Kızılpınar mahallesinde mahalle evlerini ve Türkan Saylan Eğitim ve Kültür merkezini hayata geçirdik. Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Merkezini devraldığımızda geçmiş dönemlerde fetönün derneklerine verildiğini gördük. Kızılpınar’da ki Kültür Merkezi de aynı derneklere verilmişti. Onları kurtararak Çerkezköy’e kazandırdık”dedi.

 

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Akay “ Yaz okullarında her yıl iki bin çocuğumuza eğitimler veriyoruz. Çerkezköy’ün tekli eğitime geçmesi konusunda yerel yönetimler olarak sonuna kadar destekliyoruz. Veliköy’de ki düğün salonumuz bitiyor. 6 milyonluk TEDES projesi ile Çerkezköy’ü güvenli bir şehir haline getirmek için adımlar atıyoruz. Yeni kapalı Pazar yerinin hafriyat çalışmaları başladı. Yaklaşık 7 milyonluk yatırımla birlikte 10 bin metrekarelik Pazar yerini Çerkezköy’e kazandıracağız. Sadece yol ve kaldırım yapmıyoruz. Çerkezköy belediyesi vatandaşın kötü gününde de yanında oluyor. Vatandaşlarımızn her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Çerkezköy Belediyesini vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz ve kaynaştırıyoruz. Kent parkın birinci etabı bitti ve ikinci etabı da başladı. 2018 yılının sonunda yaklaşık 70 bin metrekarelik yaşam alanını Çerkezköy Belediye ve Büyükşehir Belediyesi ile sunmuş olacağız. Kültür merkezinde belediyemizin çalışanlarının büyük emeği ile temel atma seviyesine geldik. 27 milyonluk bir yatırımı Çerkezköy’e kazandıracağız. Cengiz Topel caddesinde bulunan yüzme havuzu da hayata geçecek ve 9 milyonluk yatırım ortaya çıkacak. Çerkezköy ani su baskınlarından çok çekti. TESKİ 7 milyonluk yatırım ile yağmur suyu hattını tamamladı ve o sıkıntılı bölgelerimiz iki yıldır çok rahat. Alt yapıya yatırımın geleceğe olan yatırım olduğunu söyledik. Büyükşehir Belediyesi tamamladı ve Çerkezköy’ün hizmetine sundu. Kavakdere’nin ıslahı devam ediyor. OSB’den yapılan deşarjlar Kavakdere üzerinde birikime sebep oluyordu. Evsel atık kokusu mahalleyi etkisi altına alıyordu. Büyükşehir Belediyesi ise buna da kayıtsız kalmadı. Bu iş benim değil demeden elini taşın altına koyarak 6 milyonluk yatırım ile Kavakdere’yi ıslah ediyor. Bununla birlikte Yıldırım Beyazıt mahallesinde yaşayan 20 bin vatandaşı kötü kokudan kurtardık. Bağlık viyadüğü önem verdiğimiz projelerden birisidir. Viyadüğü inşallah önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. İçme suyu irsaliye hattını Büyükşehir Belediyesi projelendiriyor ve önümüzdeki yıl 70 kilometrelik içme suyu değiştirme projesi gerçekleşecektir. Çerkezköy bununla birlikte sağlıklı içme suyuna kavuşacaktır.Gece gündüz demeden 3.5 yıldır sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“DÜNYADAN HABERİNİZ YOK”

 

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen AK Parti Çerkezköy 6.Olağan Kongresinde kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e yüklenen Akay “ Kongrede göreve gelen başkana başarılar diliyorum. Kongrede konuşana da cevap vermek istiyorum. İl Başkanı Cüneyt Yüksel “ Çiçek böcekle şeffaf belediyecilik olmuyor” ifadelerini kullanmış. Şeffaf belediyecilikten zerre kadar şüphemiz yok.Bu konuda alnımız ak ve veremeyeceğimiz de hesabımız yoktur. Açıklamasında ‘Kızılpınar’ın halini gören var mı ? “ söyleminde bulunmuş. Bu cümleyi kurarken Allah’tan biraz korkacaksın. TESKİ 7-8 milyonluk sadece Kızılpınar’a alt yapı inşaatı yapmıştır. 28 milyonluk kolektör hattı inşaatı ve 3.5 milyonluk yağmur suyu hattı yapmıştır. Teslim edilen 20 sokakta ise belediyemiz asfalt çalışması yapmış. Kızılpınar’da kaldırım çalışmaları devam ediyor. Kızılpınar şantiye haline dönmüştür. Siz ya önünüzü görmüyorsunuz ya da artık buralara uğramıyorsunuz. Dünyadan haberiniz yok” diye konuştu.

 

AKAY YÜKSEL’E YÜKLENDİ

 

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in ‘ Çerkezköy Belediye Başkanı halkının hakkını savunamıyor’ sözlerine sert cevap veren Akay “ Hayvan barınağı olarak bıraktığınız, hayvanların otladığı alanı bugün biz spor kompleksi haline getirdik. Çerkezköy’de göreve geldiğimizden bu yana futbol sahası eksikliğini ifade ettik. Kendilerine ise gelin yapın dedik. Bugün Spor Bakanlığının yapacağı işlere yerel yönetimler yapıyor. Siz görev süresinde yada sizden önceki yönetimin 3.5 yılda Çerkezköy’e getirdiği hizmetleri bana anlatabilir misiniz? Yerel yönetimler canla başla yola çıkarak sabahtan akşama kadar Çerkezköy için emek harcıyorlar. Kültür Merkezini yapmak Büyükşehir Belediyesinin değil, Kültür Bakanlığının işidir. Bir anlatın bakalım Çerkezköy’e ne yaptınız? Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Milli Eğitimin eksikliğini tamamlamış ve 80 milyonluk yatırımla 11 ilçeye okul yapmıştır. Konuşmak kolay, siz çok güzel konuşuyorsunuz “ dedi.

 

AK PARTİYİ STRATEJİK PLAN İLE VURDU

 

Eline aldığı Çerkezköy Belediyesinin 2010-2014 yılı stratejik planında bulunan hizmetlerin hayata geçmemesini örneklerle anlatan Akay “ Çok güzel atıyorsunuz. İlçe Başkanınız kalkmış ‘ Siz çalışarak belediyeyi almadınız. Biz hata yaptık’ demiş. Bu milletin kimin çalışıp çalışmayacağını karar verecek kapasitedir. Milletin aklı ile hareket etmeyiniz. Bu elimde bulunan stratejik plan seçim sözleridir. Biz ise seçim beyannamemizin yolunda yürüyoruz. Verdiğimiz sözler yerde kalmıyor. Dönemin Belediye Başkanı 2010-2014 stratejik planında Çorlu deresini ıslah yapacağını söylemiş. Çerkezköy’ün hayatını karartan Çorlu deresinin ıslahını Büyükşehir Belediyesi protokol yaptı ve DSİ de yapımına başlayacak.2011 yılında ana irsaliye hattının projesini yapacaklarını söylemişler. Büyükşehir Belediyesi bunun için İller Bankasından kredi aldı. İçme suyu hattının projesini bu görev süresi içinde  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi temelini atacaktır. 2010 yılında stadyuma başlayacaklarını söylemişler.Biz geldiğimizde ortada stadyum yoktu ve geçen akşam açılışını yaptık. 2011 yılında spor kompleksinin tamamlanacağı sözünü vermişiniz. Biz orayı aldığımızda ağır gibiydi. Hayvanlar otluyordu. Şimdi ise Çerkezköy’ün çocuğu orada spor yapıyor. 2010 yılında başlayıp 2011 yılında kapalı yüzme havuzu yapacaklarını söylemişler. Nerede yüzme havuzu ? Her yıl bin çocuğumuza yüzme havuzlarında eğitim veriyoruz. Cengiz Topel Caddesinde 9 milyona ihale edilen yüzme havuzunun temelini atacağız. Mevcut piknik alanlarını restore edeceklerini kaydetmişler. 17 hektarlık piknik alanı biz aldığımızda toz duman içindeydi. Ailelerin oraya girme şansı yoktu. Binlerce vatandaş aile bütün parkları ele geçirdi. Bunlardan mutluluk duyuyoruz. Sizin terk ettiğini alana 3 bin 500 metrekarelik parkı restore edip adını 23 Nisan parkı koyup Çerkezköy’e armağan etti. 2010 yılında başlayıp, 2011 yılında Kültür Merkezini bitireceklerini söylemişler. Kültür merkezi öyle bitmez. Kültür merkezi bugün başlar, hep birlikte açılışını yapar öyle biter. Biz ne konuştuğumuzu iyi biliyoruz. Sokak sokak milletin kapısını çaldığımızda milletten oy isterken o oylarının haklarının ne olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile beraber Çerkezköy’ün geleceği için omuz omuza yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“BEN İSTANBUL’UN KADİR ABİSİ DEĞİLİM”

 

11 ilçe Belediye Başkanı ile sosyal demokrat düşünceye sahip ekiple birlikte göreve geldiklerini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ 11 ilçe Belediye Başkanı bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak sizin verdiğiniz oyları hak etmek için elinden geleni yaptı. Bugün itibariyle 3,5 yılı doldurduk. Bu bir buçuk yıl içinde de seçim kitapçığında verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Hizmetler devam edecek. Sadece ve sadece hizmet için çalışıyoruz. Bir konu da sizleri tebrik ediyorum. Çalışkan Çerkezköy sevdalısı ve kendisini sizlere adamış bir Belediye Başkanınız var.  3,5 yıl boyunca hizmet için koşarken, hala neler yapacağız diye konuşurken 3,5 yıldır da siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Çorlu’da seçilen ilçe başkanı Çorlu’yu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edeceğiz demiş. Tamam da Recep Tayyip Erdoğan’ı daha çok seviyoruz. Çünkü ona 12 sosyal demokrat belediyesini 30 Mart 2019’da hediye edeceğiz. Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ‘Mehter ile belediyeyi alacağız. AK Partinin bayrağını dikeceğiz” demiş. Çok geç kaldın biz İzmir marşı ile burada 12-0 yaptık. Kapaklı İlçe Başkanı seçiliyor ve ben bu adamı yıkacağım ifadelerini kullanıyor. Yıkacağım dediği adam da Kapaklı’ya kendini adamış, Kapaklı’ya büyük hizmetler etmiş İrfan Mandalı’dan kastediyor. Şimdi de başlamışlar bırakın biz yapalım diyorlar. Arkadaş sen beni İstanbul’un Kadir abisi mi zannettin. İstanbul’un Kadir abisi bırakıp gider, Tekirdağ’ın abisi sonuna kadar mücadele eder. Önce bunu bilsinler” dedi.

 

“MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR”

 

Programda son olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “ Tekirdağ Kültür merkezi skandallarıyla anılan bir şehirdir. Sadece Süleymanpaşa’da 30 yılda bitmeyen bir kültür merkezi vardır. Ben burada ki siyaseti çok ilginç buluyorum. Burada belediyelerimizi sürekli eleştiren sürekli saldıran bir iktidar var. Hiç endişe etmeyin meyve veren ağacı taşlarlar. Bizim yaptıklarımız onları rahatsız ediyor. Onların yapması gereken bir çok şeyi bugün burada sizler yapıyorsunuz. Bu hizmetlerden ötürü bütün belediye başkanlarımızı kutluyorum. Her gün yüzümüzü ağartıyorlar her gün meydanlarda vermiş olduğumuz sözlerin yerine gelmesini sağlayarak vatandaşında yüzünü güldürüyorlar. Temeli atılacak kültür merkezinin kültür hayatına çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Atatürk diyor ki ‘Milli bağımsızlık milli kültür ile eştir’. Bu Cumhuriyetin temelinde kültür vardır diyor. Bu çerçevede kültür merkezinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından ‘İzmir marşı’ eşliğinde protokol üyeleri tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’e yapılan dev yatırımın kurdelesi kesildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programa Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban,CHP İl Başkanı Recep Öktem , CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Ayhan Arslan, belediye meclis üyeleri, partililer ile vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10