Yel: "Dünya'nın en büyük ülkelerinden olmak için hızlı bir gayretimiz var"

Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Teşkilatı tarafından basın toplantısı gerçekleştirilirken, toplantıya AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri ve partililer katıldı.

Süleymanpaşa 1.10.2017 19:07:00 0
Yel: "Dünya

Toplantıda konuşan Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar, ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu kaydederek partilileri 15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek kongreye davet etti.

 

KONGREYE DAVET ETTİ

 

Önceki gün düzenlenen toplantıya Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar ve partililer katıldı. Programda açılış konuşması gerçekleştiren Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar “Yapılacak olan seçimlerde Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’na aday olduğumu belirtmek isterim. 15 Ekim Pazar günü yapılacak olan kongremizde tüm basını aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu. 

 

“HABERİNİZ YOK”

 

Hüseyin Uzunların ardından söz alan, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, Belediye hizmetlerini yerine getiremediğini bunun örneklerinin açık ve ortada olduğunu belirtti. Yüksel” Yaşanan olayları değerlendirmemiz gerekirse öncelikle susuz Tekirdağ’dan bahsedersek, Tekirdağ 1980’li yıllara döndü, boy boy fotoğraflar çektiriyorlar, jeneratörümüz  var elektrikler kesilse de artık susuz kalmayacaksınız, biz alt yapıyı tamamen bitirdik, bundan sonra sorununuz kalmayacak şeklinde çeşitli açıklamalarda bulunuyorlar. Kadir Başkan’a sesleniyorum, ben ne dediğimi biliyorum” dedi.

 

“KILIÇDAROĞLU’NUN CHP’SİDİR”

 

Yüksel “ TESKİ beceriksizliğiyle çökmüştür. Su da yaramıyor, susuzlukta yaramıyor TESKİ’ye . Geçen yıl 200 vatandaşımız hastanelere gitti. Neden? Çünkü bu konuyla ilgili herhangi bir klorlama veya diğer tedbirler alınmamıştır. Depoların düzenli bir şekilde bakım onarımı yapılmamaktadır. Hükümetimiz Naip Barajıyla Tekirdağ’ın su sorununu ortadan kaldırmıştır. Gelen suyun arıtma tesisinde arıtılması ve oradan dağıtımının yapılması gerekiyor. Kasım ayı gibi Süleymanpaşa arıtma sistemi devreye girecek. Bundan sonra 2050 yılına kadar Süleymanpaşa’nın su ihtiyacı karşılanmış olacak. Maalesef Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin Belediyeleri, üstüne basarak söylüyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’si olmadığına inanıyoruz. Çünkü bu belediyelerin hiçbir şeyi ortaya koyamadığını savunuyoruz. Bu CHP,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değil Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sidir’’ diye konuştu. 

 

“ZORLUKLARLA MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ”

 

Türkiye’nin büyüme rakamlarına değinen AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Ak Parti MKYK üyesi Mustafa Yel “ Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle, her dönem zorluklarla mücadele etmek zorunda olan bir yerdir. Biz Finlandiya değiliz, biz İsviçre değiliz. Yanı başımızda her zaman sıkıntılı olan ülkelerin yanı başında yaşamış bir ülkeyiz. İşte bu zorlukların gerdirdiği adeta kaderimiz olan zorluklarla mücadele etmek zorundayız. İşte bu zorluklarla mücadele etmek için, güçlü bir duruşumuz olması gerekir. Bu yıl ilk iki yıl çeyrekte 5'in üzerinde büyüdük. Yüzde 5 buçuk oranında bir büyüme gerçekleştirdik. 3'üncü çeyrekte yüzde 7 büyüme sağladık. Dolaysıyla yılın sonuna kadar inşallah, 4'üncü çeyrekteki büyümeyle birlikte bu yıl, Çin ve Hindistan'ı da geçerek, yüzde 5 buçuğun üzerine geçerek, dünyanın en büyük ülkelerinden olmak için hızlı bir gayretimiz var. Girişimlerimiz ve çalışmalarımız bunu daha iyi yere gelmesi içinde orta ve uzun vadeli programlarımız hazır" dedi.

 

“100 YATAKLI HASTANE YAPACAĞIZ”

 

480 yataklı hastanenin daha da büyütülmesi için bakanlığın inceleme yapacağını kaydeden Yel “ Şehir hastanesiyle ilgili beklentinin farkındayız. Şehir hastanesi ile ilgili gecikmenin farkındayız. Bu Projede meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için zaman geçti ve 480 yataklı hastanemizin daha da büyütülmesi için bakanlığımız bir inceleme yapmaktadır bunu daha da büyütmek için, çalışmalarımızı en kısa sürede başlatacağız. Şarköy'de hastanemizde çalışmalar başladı orayı da hal ediyoruz. Diğer tüm ilçelerimizde Saray'da, Malkara'da, Çerkezköy'de, Çorlu'da, Marmaraereğlisi'nde, Muratlı'da çalışmaları devam ediyor. Kapaklıda yer sorunun çözdükten sonra 100 yataklı bir hastane yapacağız" diye konuştu.

 

“BİR GÜNDE BİN GÖLET PROJESİ”

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tekirdağ için yaptığı çalışmalardan bahseden Yel “Özelikle tarımsal sulamalarla ilgili, gölet su ve tamlama ilgili çok önemli çalışmalarımız var. Bakanlığımızın başlattığı "Bin Günde Bin Gölet" projesiyle ilgili Tekirdağ'da 34 göletimizin çalışmalarıyla planlama aşamasında ya da ihale aşamasında devam etmektedir. Bunu da 2019 yılının sonuna kadar tamamlayacağız. Yüzde 8 sulana bilir olan Tekirdağ yüzde 20 sulana bilir hale getirilmiş olunacak" şeklinde açıklama yaptı.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

 

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili ve Meclis Milli savunma Bakanlığı Komisyon üyesi Metin Akgün ise Tekirdağ'daki askeri kışlaların şehir dışına taşınıp taşınmayacağı konusunda sorulan bir soru üzerine: Hükümetimiz biliyorsunuz bu konuda bazı çalışmaları oldu ve devam ediyor. Çorludaki 5. Kolordu komutanlığı içerisine ek binalar yapılıyor. Bakanlığımız Taşınması uygun görülen birlikler ile ilgili çalışmaları yürütüyor. Diğerleri içinde aynı durum önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir “ ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10